Articol scris de Alex Masgras
După ce a reușit să ajungă până în turul al treilea de la Wimbledon, acolo unde a fost învinsă de Iga Swiatek, Irina Begu a anunțat că nu va merge la Tokyo pentru Jocurile Olimpice. Sportiva din România a declarat pentru treizecizero.ro că în ultimele luni a acuzat o stare de oboseală, iar după turneul de la Miami a fost diagnosticată cu mononucleoză: "Când am aflat, m-am simțit eliberată, pentru că am aflat ce am. Cel mai greu e atunci când nu știi ce ai. Vrei să te antrenezi, dar corpul nu te ajută, și pur și simplu nu poți. Acum știam ce trebuie să fac, știam ce am și acum e ok. Acum o luăm de la capăt, cam asta a fost reacția", a spus Irina Begu conform sursei citate.
Irina Begu și-a dorit să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă situația medicală nu îi permite: "Îmi pare tare rău că nu pot fi acolo. Îmi doream ca oamenii să știe de la mine. Dacă nu era Olimpiada, nu aș fi vorbit niciodată despre problema mea de sănătate", a mai spus Irina pentru treizecizero.ro.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Mononucleoza infecțioasă este o boală contagioasă produsă de virusuri, dintre care cel mai frecvent este virusul Epstein-Barr (EBV). "De mononucleoză, cum știm, au mai fost sportivi care nu și-au mai revenit, precum Soderling, și nu e de glumă, trebuie să fii atent. Chiar dacă n-aș mai putea să mai joc tenis, cel mai important e să fii sănătos și să încerci să te recuperezi. Și de aceea a trebuit să iau această decizie", a mai adăugat Irina Begu.

Tokyo 2020: Eduard Novak, "mâhnit" de retragerile de la tenis

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a transmis săptămâna trecută un mesaj prin care își arată nemulțumirea față de refuzul jucătoarelor de tenis de a merge la Jocurile Olimpice. Simona Halep, Patricia Țig, Sorana Cîrstea și Irina Begu sunt jucătoarele care au anunțat că nu vor participa la Tokyo din cauza accidentărilor.
Ion Țiriac a anunțat astăzi că va renunța la funcția de președinte al Federației Române de Tenis și că vor urma alegeri. Această decizie vine după ce Eduard Novak a anunțat că va fi foarte atent la ce programa va finanța Ministerul Tineretului și Sportului pentru Federația Română de Tenis.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfăşoară în perioada 23 iulie - 8 august şi vor fi transmise în direct pe Eurosport şi Eurosport Player.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06