LIVE-BLOG: ZIUA A-15-A LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO 2020
VOLEI.
Franța a învins 3-2 Comitetul Olimpic Rus și a câștigat medalia de aur la volei masculin! Ultima oară când a avut loc o finală europeană la Jocurile Olimpice a fost în anul 2000.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Argentina a obținut medalia de bronz.

Jocurile Olimpice, volei masculin: Franța câștigă medalia de aur după victoria cu COR, 3-2

FOTBAL.
GOOOOL BRAZILIA!!!! Malcom dă lovitura în minutul 109 al prelungirilor și titlul olimpic se îndreaptă către Brazilia!
UPDATE: AUR PENTRU BRAZILIA! Sud-americanii s-au impus în fața Spaniei după prelungiri, grație unui gol de excepție marcat de Malcom.
Națioanala Braziliei a reușit să cucerească al doilea titlu olimpic consecutiv, după triumful de acasă, de la Rio 2016. Până în 2016 nu cuceriseră niciodată aurul olimpic, iar acum l-au luat pe al doilea! Odată cu victoria din finala Jocurilor Olimpice, Dani Alves și-a trecut în palmares cel de-al 43-lea trofeu. Este cel mai titrat fotbalist din istorie.

Jocurile Olimpice: Brazilia trece din nou în avantaj în finala cu Spania prin golul lui Malcom

Jocurile Olimpice, fotbal masculin: Brazilia câștigă din nou medalia de aur

ATLETISM.
Mariya Lasitskene din Comitetul Olimpic Rus a cucerit medalia de aur la săritura în înălțime! Pentru atleta rusă este prima medalie olimpică.
Medalia de argint a fost câștigată de Nicola McDermott, iar bronzul i-a revenit atletei din Ucraina - Yaroslava Mahuchikh.
HANDBAL.
Franța e noua campioană olimpică la handbal masculin! Francezii au învins 25-23 Danemarca și au cucerit medalia de aur la Tokyo. La capătul unui meci destul de echilibrat. Astfel și-au luat și revanșa după finala olimpică de la Rio 2016, atunci Danemarca a cucerit aurul după ce a învins 28-26.

Jocurile Olimpice, handbal masculin: Franța cucerește medalia de aur după finala cu Danemarca

FOTBAL.
Avem prelungiri în marea finală de la Tokyo! Brazilia - Spania este 1-1 după terminarea celor 90 de minute din timpul regulamentar și vor merge în prelungiri pentru aurul olimpic.
BASCHET.
Luka Doncic a avut parte de un turneu absolut fabulos alături de echipa Sloveniei, însă a pierdut și bronzul olimpic. Australia a câștigat 107-93 în finala mică împotriva Sloveniei. Patty Mills a fost MVP-ul acestei partide, cu 42 de puncte reușite.
BASEBALL.
Aur pentru Japonia pe Yokohama Baseball Stadium! Reprezentativa Japoniei e noua campioană olimpică la baseball, după ce a învins 2-0 SUA. Bronzul a fost adjudecat de Republica Dominicană, după ce a câștigat 10-6 finala mică, împotriva Coreei de Sud.
ATLETISM. Ștafetă 4x400, masculin
Statele Unite ale Americii cucerește medalia de aur și la masculin. Podiumul este completat de Olanda și Botswana.

Jocurile Olimpice: Statele Unite ale Americii câștigă medalia de aur la ștafetă 4x400 masculin

ATLETISM. Ștafetă 4x400m, feminin
Statele Unite ale Americii se clasează pe primul loc! Polonia cucerește medalia de argint în această probă, iar podiumul este completat de Jamaica.

Jocurile Olimpice: Statele Unite ale Americii câștigă medalia de aur la ștafetă 4x400m

FOTBAL. Brazilia - Spania e în direct pe Eurosport 2
Spania egalează în minutul 61 dintr-un gol superb al lui Oyarzabal.

Jocurile Olimpice: Spania egalează Brazilia în finală prin Oyarzabal la Tokyo 2020

Brazilia deschide scorul pe finalul reprizei întâi prin Cunha, în minutul 45+2, după ce brazilienii lui Jardine au ratat un penalty prin Richarlison în minutul 38.

Jocurile Olimpice: Brazilia deschide scorul în finala cu Spania prin Cunha în prima repriză

Înot sincron.
Comitetul Olimpic al Rusiei a câștigat proba echipe, la feminin, cu un avans de peste două puncte în fața Chinei. Podiumul a fost completat de Ucraina.
ATLETISM. Jakob Ingebrigtsen, aur cu record olimpic la doar 20 de ani, în proba de 1.500 de metri!
Senzaționalul norvegian a făcut recital și a corectat vechiul record olimpic cu mai bine de trei secunde, la capătul unei curse perfecte, pe care a controlat-o tactic perfect. Pe locul secund s-a clasat kenyanul Timothy Cheruiyot. Bronzul a fost câștigat de Josh Kerr (Marea Britanie).

Jocurile Olimpice: Jakob Ingebrigtsen (20 de ani) a câștigat medalia de aur în proba de 1500m

LUPTE.
Takuto Otoguro (Japonia) este câștigătorul categoriei 65 kg, în stilul liber, după ce a trecut la diferență de un punct în finală, de Haji Aliyev (Azerbaidjan). Bronzul merge la Bajrang Bajrang (India) și la Gadzhimrad Rashidov (Comitetul Olimpic Rus).
La 97 kg, Abdulrashid Sadulaev (Comitetul Olimpic al Rusiei), care l-a învins cu scorul de 6-3 în finală, pe americanul Kyle Snyder. Bronzul a fost cucerit de Abraham Conyedo (Italia) și de către Reineris Salas Perez (Cuba).
ATLETISM. A doua medalie de aur pentru Sifan Hassan la Tokyo!
Olandeza a câștigat proba de 10.000 de metri, după un sprint fantastic pe ultima jumătate de tur. Ea s-a desprins dintr-un pluton de trei alergătoare și a bifat al doilea aur la această ediție a Jocurilor Olimpice, după cel de la 5.000 de metri. Ea a cucerit ieri și o medalie de bronz, în proba de 1.500 de metri.
Sifan Hassan este doua a doar sportivă din istorie, care cucerește aurul în probele de 5.000 de metri și 10.000 de metri, la o ediție a Jocurilor Olimpice.
Pe locul secund a încheiat Kalkidan Gezahegne (Bahrain), singura care a stat cât de cât aproape de Hassan pe ultimii metri. Bronzul merge la Letensebet Gidey. Kenya a dezamăgit și în această alergare de fond, cea mai bine clasată sportivă din această țară a venit pe locul 4, fiind vorba despre Hellen Obiri.

Jocurile Olimpice: Sifan Hassan câștigă proba de 10.000 de metri la Tokyo 2020

ATLETISM. Alexandru Novac, locul 12, în finala probei de aruncare a suliței

UPDATE 4: Oarecum surprinzător, competiția a fost câștigată de indianul Neeraj Chopra, câștigătorul calificărilor. Acesta a aruncat 87.58 metri în ultimul act și a fost secondat de cehii Jakub Vadlejch și Viteszlav Vesely, ambii antrenați de cel care deține recordul mondial, Jan Zeleny, cu o performanță de 98.48 metri.

Jocurile Olimpice: Neeraj Chopra câștigă medalia de aur la proba de aruncare a suliței la Tokyo 2020

Favoritul probei și liderul mondial, germanul Johannes Vetter a terminat doar pe locul 9.
UPDATE 3: Din păcate, Alex Novac ratează a treia încercare și nu va merge în a doua parte a finalei. El termină competiția pe locul 12, ultimul.

Jocurile Olimpice: Execuțiile lui Alexandru Novac în finala de aruncare a suliței la Tokyo 2020

UPDATE 2: Novac a reușit o performanță mai bună în a doua încercare, 79.29, cu care ocupă în acest moment locul 10. Are nevoie la următoare aruncare să obțină o performanță mai bună, pentru a intra în primii opt.
UPDATE 1: Prima încercare a sportivului nostru a măsurat 77.03 metri.
BASEBALL. A început finala dintre SUA și Japonia!
GIMNASTICĂ RITMICĂ.
Linoy Ashram (Israel) a câștigat proba de individual. Argintul merge la Dina Averina (Comitetul Olimpic al Rusiei), în timp ce bronzul a fost cucerit de bielorusa Alina Harnasko.
HANDBAL.
Spania cucerește bronzul în competiția masculină, după un meci foarte echilibrat, câștigat în fața Egiptului, cu scorul de 33-31 (19-16). Pentru ”naționala faraonilor” a evoluat pivotul celor de la Dinamo, Mohamed Shebib. El a fost unul din cei mai activi jucători ai partidei, reușind să marcheze 6 goluri, al doilea performer la acest capitol din echipa sa, după Ahmed El-Ahmar, cu 8 reușite.

Spania a luat bronzul la handbal masculin, după un meci foarte echilibrat împotriva Egiptului

Pentru medalia de aur se vor confrunta Franța și Danemarca, într-o reeditare a finalei Olimpice de la Rio de Janeiro.
CICLISM.
Luptă în patru până la ultimul sprint în proba masculină de madison masculin pe echipe. Danemara câștigă aurul, grație unui Michael Morkov în zi mare și a unei tactici perfecte. Marea Britanie reușește să ia cele mai multe puncte în ultimul tur și cucerește argintul, în timp ce Franța ia bronzul.
Marea perdantă a cursei este Belgia, care a ratat pentru câteva puncte o medalie.

Jocurile Olimpice: Danemarca e campioană olimpică în proba de Madison! Morkov și Hansen, impecabili

BASCHET.
Medaliile de bronz în turneul feminin sunt cucerite de Franța, care a revenit după ce a pierdut primul sfert în fața Serbei. Diferența a crescut treptat, iar la final scorul a fost 91-76. Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Yvonne Anderson, jucătoarea celor de la Venezia a reușit 24 de puncte.
”Finala mare” se va disputa între Japonia și SUA.

Jocurile Olimpice: Franța, bronz la baschet feminin, după ce a învins Serbia în finala mică

POLO.
Statele Unite ale Americii au cucerit a treia medalie de aur consecutivă, în proba feminină, după o victorie în fața Spaniei, cu scorul de 14-5. Bronzul merge la Ungaria.

SUA au câștigat finala olimpică la polo feminin, după o victorie clară contra Spaniei

VĂ PREZENTĂM TOP 5 AL CĂZĂTURILOR ÎNREGISTRATE ÎN PROBELE DE CICLISM

Tokyo 2020 : Top 5 căzături din competițiile de ciclism pe velodrom de la Jocurile Olimpice

SĂRITURI ÎN APĂ.
Nu a fost loc de surprize în proba de 10 metri de la trambulină. China a câștigat primele două poziții. Aurul merge la Yuang Cao, iar argintul la Jian Yang, în timp ce bronzul merge la campionul olimpic din proba de sincron, Thomas Daley (Marea Britanie).

Yuang Cao, primul săritor în apă care ia aur la 3 ediții consecutive a Jocurilor Olimpice

BASEBALL.
Republica Dominicană cucerește medalia de bronz, după o victorie în fața Coreei de Sud, scor 10-6. Pentru aur, în această după-masă se vor confrunta Japonia și Statele Unite ale Americii.
VOLEI.
Surpriză mare în ”finala mică” a competiției masculine! Argentina revine, după ce a fost condusă de Brazilia cu 1-2 la seturi și se impune în decisiv.

Argentina a luat bronzul la volei masculin, după o victorie dramatică împotriva Braziliei

BOX.
Busenaz Surmeneli a câștigat categoria 64-69 kg, prin decizie unanimă în fața chinezoaicei Gu Hong. Imediat după decizie, turcoaica a izbucnit în lacrimi și i-a sărutat mâna antrenorului.

Moment emoționant la Tokyo! A plâns în hohote și i-a sărutat mâna antrenorului după ce a luat aurul

BOX.
Hebert Sousa (Brazilia) câștigă aurul categoriei mijlocii. Sud-americanul l-a făcut KO pe ucrainianul Oleksandr Khyzhniak, în repriza a treia.

Hebert Sousa, campion olimpic la categoria mijlocie, după un KO de zile mari

POLO.
Dramatism în meciul pentru bronz al fetelor. Ungaria întoarce în ultimul sfert confruntarea împotriva Comitetului Olimpic al Rusiei și se impune cu 11-9. Maghiarele au început ultima parte a partidei cu handicap de un gol, dar grație unui asediu perfect au reușit să câștige.
GOLF.
În ciuda intemperiilor meteorologice, competiția feminină și-a desemnat laureatele. SUA bifează o medalie uriașă în bătălia pentru supremație cu China, prin Nelly Korda. Argintul a fost cucerit de Mone Inami (Japonia), iar bronzul merge la Lydia Ko (Noua Zeelandă).
BOX.
Bulgaria bifează al doilea titlu olimpic la Tokyo și trece peste România în clasament, grație Stoiykăi Kratseva. Ea s-a impus la categoria muscă (48-51 kg), după o finală câștigată prin decizie unanimă, în fața turcoaicei Buse Cakiroglu.
Delegația noastră cade pe locul 42 în urma acestui rezultat, fiind foarte aproape de cea mai slabă clasare, realizată la Rio de Janeiro, locul 47.
BOX.
Prima finală a zilei s-a disputat la masculin, în cadrul categoriei muscă (48-52 kg). Britanicul Galal Yafai l-a învins pe filipinezul Carlo Paalam. Bronzul a fost câștigat de Ryomei Tanaka (Japonia) și Saken Bibossinov (Kazahstan).
VOLEI.
Argentina se impune în primul set al meciului pentru bronz, scor 25-23 în fața Braziliei.
BASCHET.
Dacă ați ratat finala de baschet masculin, vă propunem un rezumat al confruntării SUA - Franța:

Jocurile Olimpice: Cele mai spectaculoase faze din finala masculină de baschet, Franța - SUA

GOLF.
Turneul feminin a fost suspendat în runda finală a evenimentului din cauza vremii nefavorabile. Pericol de ... fulger! Reprezentanta Statelor Unite, Nelly Korda, continuă să fie lider.

BASCHET. SUA - FRANȚA 87-82

Statele Unite au învins Franța cu 87-82 în finala olimpică. Și-au trecut în cont al patrulea titlu consecutiv și al 16-lea din istoria Jocurilor Olimpice. Kevin Durant a fost MVP-ul finalei, cu 29 de puncte. El l-a egalat pe Carmelo Anthony la numărul de trofee, câștigând a treia medalie de aur.
UPDATE 7. Franța a venit la o posesie de SUA în minutul 35 (scor 70-73). Americanii au apăsat însă imediat pe accelerație și au luat un avans de 9 puncte, cu un Damian Lillard care și-a reglat tirul (79-70).
UPDATE 6. Statele Unite au un avans important la intrarea în ultimul sfert, 71-63, dar nu decisiv. Diferența maximă în meci a fost de 14 puncte (71-57). Ambele tabere și-au îmbunătățit și aruncările de la mare distanță. La acest capitol, americanii au un avantaj minim, 9-8, dar francezii o eficiență mai bună, 36,4% vs 32,1%.
UPDATE 5. Kevin Durant își continuă recitalul și în sfertul 3, a ajuns la 26 de puncte după 24 de minute, iar americanii s-au desprins din nou la peste 10 puncte, scor 56-45. Starul de la Brooklyn Nets nu poate fi oprit decât prin fault.
UPDATE 4: Statele Unite au plecat în avantaj la pauza mare, cu un avans de 5 puncte, scor 44-39. Kevin Durant a fost omul primei reprize, cu 21 de puncte. Franța este însă în joc și asta în mare măsură centrului Rudy Gobert, care la rândul lui are cifre bune după primele 20 de minute: 13 puncte și 7 recuperări.
https://i.eurosport.com/2021/08/07/3196716.jpg
UPDATE 3. Kevin Durant este on fire în această finală, iar americanii au controlul asupra jocului. KD a ajuns la 18 puncte, iar Statele Unite au luat un avans de 12 puncte în minutul 15, scor 38-26.

Jocurile Olimpice: Slam dunk al lui Kevin Durant în finala cu Franța

UPDATE 2. Rudy Gobert, cel mai bun jucător defensiv al ultimului sezon în NBA, este marele plus al Franței. Les Blues încearcă să profite de talia baschetbalistului de la Utah Jazz în interiorul arcului. Centrul a adunat 6 puncte și 4 recuperări în primul sfert. Dar Kevin Durant a dominat ultimele secvențe ale primelor 10 minute și a ajuns la 12 puncte. Americanii sunt în avantaj, scor 22-18.
UPDATE 1. Francezii au început foarte bine în apărare, drept dovadă că americanii au realizat doar două coșuri în primele 5 minute (scor 10-4). Evan Fournier este primul jucător care a spart gheața de la 3 puncte.
Franța începe meciul în formula: Batum, De Colo, Fournier, Gobert, Yabusele. Statele Unite trimit următorul prim 5: Adebayo, Booker, Durant, Holiday, Lillard.
Cele două reprezentative s-au înfruntat și în meciul de deschidere la Jocurile Olimpice. Franța a câștigat cu 83-76 și a încheiat o serie de 25 de victorii ale americanilor în întrecerile olimpice.
Statele Unite caută să câștige al patrulea titlul olimpic consecutiv în turneul masculin de baschet. Este un moment istoric și pentru Franța, care azi mai susține finalele la handbal și volei masculin. Este pentru prima dată în istorie când Les Blues se califică în toate cele trei finale olimpice la cele mai importante jocuri sportive, exceptând fotbalul.
KAIAC-CANOE.
În ultima zi de întreceri, pe Sea Forest Waterway s-au desfășurat ultimele patru finale la kaiac-canoe. China a prins o medalie de aur la canoe dublu 500 de metri feminin, extrem de importantă în bătălia pentru supremație cu SUA. Republica Moldova a reușit să cucerească prima medalie la Tokyo, prin Serghei Tarnovschi, care a terminat pe locul 3 la canoe simplu 1000m. Dar iată cum s-au încheiat finalele:
 • Canoe dublu 500m feminin: 1. China, 2. Ucraina, 3. Canada.
 • Canoe simplu 1000m masculin: 1. Isaquias Queiroz dos Santos (Brazilia), Hao Liu (China), Serghei Tarnovschi (Moldova).
 • Kaiac 4 500m feminin: 1. Ungaria, 2. Belarus, 3. Polonia.
 • Kaiac 4 500m masculin: 1. Germania, 2. Spania , 3. Slovacia.
VOLEI PE PLAJĂ.
Norvegia este noua campioană olimpică în turneul masculin! Anders Mol și Christian Sorum au făcut un meci perfect și au câștigat cu 2-0 împotriva rușilor, Viacheslav Krasilnikov și Oleg Stoyanovskiy. Este un succes istoric pentru nordici: prima medalie la volei pe plajă este chiar de aur.

Jocurile Olimpice: Norvegia a cucerit medalia de aur în finala masculină de volei pe plajă

KAIAC-CANOE.
Cătălin Chirilă a încheiat pe locul 11 evoluția la Jocurile Olimpice în proba de canoe simplu 1000m , după ce s-a clasat pe locul 3 în finala B.

Jocurile Olimpice: Cursa lui Cătălin Chirilă din finala B a probei de 1.000 de metri simplu

VOLEI PE PLAJĂ.
Qatar a intrat în posesia medaliei de bronz la volei pe plajă – turneul masculin, după ce Ahmed Tijan și Cherif Younousse au câștigat cu 2-0 partida cu Martins Plavins și Edgars Tocs din Letonia. Meciul a durat 41 de minute, iar pe seturi scorul a fost 21-12, 21-18.

Jocurile Olimpice: Reprezentanții Qatarului au cucerit bronzul la volei pe plajă

ATLETISM.
Maratonul feminin scoate în evidență câteva povești frumoase. Molly Seidel a cucerit medalia de bronz după ce a alergat doar al treilea maraton din carieră. Australianca Sinead Diver a "descoperit" atletismul la 33 de ani. La 44 de ani a terminat pe locul 10 la Jocurile Olimpice. Așadar, niciodată nu e prea târziu!

KAIAC CANOE. Cătălin Chirilă a ratat prezența în finală

Cătălin Chirilă s-a clasat pe locul 6 în prima semifinală la canoe simplu 1000m, astfel că a ratat prezența în finală. Reprezentantul României a fost pe loc de calificare până la 750 de metri, dar a rămas fără energie în ultima parte a cursei. Așadar, Cătălin va avea ultima cursă la Tokyo în finala B, pentru locurile 9-16. El câștigase una din serii cu o zi mai devreme.

Jocurile Olimpice: Cătălin Chirilă (România), în prima semifinală a probei de 1.000 de metri simplu

ATLETISM.
CIO a expulzat doi antrenori în cazul atletei Krystsina Tsimanouskaya din Belarus, după ce i-au cerut sportivei să se dea accidentată și au forțat-o să plece acasă. Detalii aici.
https://i.eurosport.com/2021/08/04/3193216.jpg
GOLF.
Penultima zi de întreceri va fi de urmărit și prin prisma luptei la distanță între China și SUA pentru întâietate. Delegația asiatică a început ziua cu un avans de 5 medalii de aur. SUA ar putea începe cursa de urmărire devreme, cu un titlu la golf. Nelly Korda, fiica fostului tenismen Petr Korda (campion la Australian Open în 1988), se află în fruntea ierarhiei. Este și singura probă aflată în desfășurare în acest moment.
https://i.eurosport.com/2021/08/04/3193244.jpg
ATLETISM.
Peres Jepchirchir este noua campioană olimpică la maraton. Kenya a dominat această probă la Saporro, pentru că a luat și medalia de argint prin Brigid Kosgei, deținătoarea recordului mondial. Cursa s-a câștigat cu timpul de 2:27.20. Surpriza acestei probe a fost oferită de Molly Seidel (SUA), care a terminat pe locul 3 și a intrat astfel în posesia medaliei de bronz. În 2008, Constantina Diță a câștigat medalia de aur cu un timp mai bun, în 2:26:44.

Jocurile Olimpice: Două sportive din Kenya, pe podium în proba de maraton feminin

ATLETISM.
Lonah Salpeter (Israel) s-a sufocat și a abandonat la kilometrul 38. Titlul olimpic pare a fi o "afacere" între sportivele din Kenya, care au luat un avans de câțiva metri în fața americancei Molly Seidel.
ATLETISM.
Cu puțin mai mult de 5 km până la final, în lupta pentru medalii au rămas Eunice Chumba (Bahrain), Molly Seidel (SUA), Brigid Kosgei și Peres Jepchirchir (ambele din Kenya) și Lonah Salpeter (Israel). Dar Chumba începe să rămână în urmă. Una dintre aceste atlete va fi campioana olimpică.
ATLETISM.
Ziua cu cele mai multe finale la Tokyo a debutat devreme, cu proba feminină de maraton, care se desfășoară pe străzile din Sapporo. S-a intrat în zona finală, au rămas doar 6 sportive în frunte la kilometrul 35.
https://i.eurosport.com/2021/08/07/3196643.jpg
Știrea inițială
În cea de-a 15-a zi a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, românii vor concura la două probe: atletism – aruncarea suliței și canoe simplu 1000 de metri.
Prima oară îl vom putea urmări pe Cătălin Chirilă în semifinalele de la canoe simplu 1000 de metri. Canotorul a reușit să avanseze în semifinalele probei după ce a câștigat prima serie de calificare și a fost scutit de o cursă în plus, în sferturi. Semifinalele sunt programate de la 03:44, iar în cazul în care va avansa în finala probei, sportivul român va putea fi urmărit luptându-se pentru o medalie olimpică de la 5:45.
Alexandru Novac este cel de-al doilea român care va putea fi urmărit luptându-se pentru o medalie olimpică. Sportivul este calificat în finala probei de aruncarea suliței și va putea fi urmărit de la ora 14:00. Pentru Alexandru Novac ar fi un rezultat extraordinar dacă ar reuși să se claseze în primii 8, iar în cazul în care își va depăși recordul personal, vom putea spera chiar la o medalie olimpică.

Care sunt cele mai importante evenimente de sâmbătă

Ziua de sâmbătă va începe în forță, încă de la miezul nopții, fiind programată proba de maraton feminin, de la ora 00:00. Următorul eveniment de anvergură este marea finală de la baschet masculin, dintre SUA și Franța, de la 05:20. SUA nu va avea o misiune ușoară în adjudecarea unei noi medalii olimpice de aur. În cazul unui triumf, SUA ar bifa al patrulea aur consecutiv la Jocurile Olimpice și al 16-lea în total.
Franța și SUA s-au mai întâlnit la această ediție, în cadrul grupelor, iar Franța s-a impus 83-76 și a câștigat grupa.
De la ora 13:45 vom avea o altă finală importantă la atletism, de la proba de 10.000 metri feminin. Marea finală a "sportului-rege" din cadrul Jocurilor Olimpice, va avea fluierul de start la 14:20. Spania și Brazilia sunt cele două echipe care se vor duela pentru medalia de aur la fotbal. Ambele erau favorite să ajungă în această fază încă de la startul competiției. Brazilia este campioana en-titre.
Mai departe vom avea finalele de la 4x400 metri feminin și masculin, de la 15:30. Finala de la volei masculin este programată la 16:00, între Franța și Comitetul Olimpic Rus.

CE SETURI DE MEDALII SE ACORDĂ SÂMBĂTĂ:

 • Atletism – Maraton F
 • Atletism – Săritura în înălțime F
 • Atletism – 10.000 de metri F
 • Atletism – Aruncarea suliței M
 • Atletism – 1500 de metri M
 • Atletism – Ștafeta 4x400m F
 • Atletism – Ștafeta 4x400m M
 • Baschet – Finala M
 • Baschet – Finala mică M
 • Baschet – Finala mică F
 • Baseball – Finala
 • Baseball – Finala mică
 • Box - Categoria muscă masculin (48-52kg) – Finala
 • Box - Categoria muscă feminin (48-51kg) – Finala
 • Box - Categoria mijlocie masculin (69-75kg) – Finala
 • Box - Categoria semi-mijlocie feminin (64-69kg) – Finala
 • Caiac Canoe Sprint - Canoe dublu feminin 500m
 • Caiac Canoe Sprint - Canoe simplu masculin 1000m
 • Caiac Canoe Sprint - Kayak 4 feminin 500m
 • Caiac Canoe Sprint - Kayak 4 masculin 500m
 • Cicilism pe pistă – Track masculin – Madison
 • Fotbal – Finala M
 • Gimnastică ritmică – Individual All-Around
 • Golf – Stroke Play Individual F
 • Handbal – Finala mică M
 • Handbal – Finala M
 • Hipism – Sărituri pe echipe
 • Karate – Kumite feminin +61 kg
 • Karate – Kumite masculin +75 kg
 • Lupte – Lupte libere masculin 65 kg și 97 kg
 • Lupte – Lupte libere feminin 50 kg
 • Pentatlon modern – Individual masculin
 • Polo – Finala F
 • Polo – Finala mică F
 • Sărituri în apă - Sărituri în apă de la platforma de 10 metri, Masculin
 • Înot sincron – Echipe
 • Volei – Finala M
 • Volei – Finala mică M
 • Volei pe plajă – Finala mică M
 • Volei pe plajă – Finala M
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player. Programul complet poate fi văzut AICI.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06