articol de Răzvan Circeag
Pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, deja fuseseră impuse o serie de restricții foarte aspre. Acum, lucrurile se complică odată cu apariția unui nou val de infectări pe teritoriul Japoniei. Din această cauză, Guvernul a fost obligat să acționeze și să instaureze starea de urgență, care va intra în vigoare de luni.
Drept urmare, Jocurile Olimpice se vor disputa fără spectatori în tribune.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Inițial, oficialii forului olimpic au decis să permită un număr maxim de 10.000 de spectatori în zonele în care se strâng de obicei fanii, dar Hashimoto i-a avertizat să nu se aștepte la genul de sărbătoriri la care fanii fotbalului au dreptul în prezent la Euro. "În Europa, locurile turistice ale orașelor sunt pline de suporteri care sărbătoresc. Din păcate, s-ar putea să nu putem face același lucru", a afirmat președintele comitetului de organizare, Seiko Hashimoto.
Deplasarea fanilor străini pentru a vedea Jocurile Olimpice a fost deja interzisă, iar odată cu noul val și starea de urgență, evenimentele se vor disputa cu tribunele goale.
Conform presei din Japonia, starea de urgență va rămâne pe toată perioada desfășurării JO.
"Luând în considerare efectul variantelor de coronavirus și pentru a nu lăsa infecțiile să se răspândească din nou în restul națiunii, trebuie să ne consolidăm contramăsurile", a declarat prim-ministrul Yoshihide Suga.

Fuseseră deja anunțate reguli foarte stricte

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo anunțaseră deja o serie măsuri foarte stricte din cauza pandemiei de COVID-19.
Fără alcool, fără săruturi, fără aplauze, fără autografe: sunt o parte dintre regulile foarte stricte care vizează spectatorii care vor fi prezenți la Jocurile Olimpice. În sală, spectatorii nu vor avea voie să aplaude sportivii, să-i aclame sau să intre în contact direct cu alți spectatori. După terminarea competiției, aceștia vor fi îndemnați săplece direct acasă; nu au voie să ceară autografe și nu au voie să creeze mulțimi. Și alcoolul este strict interzis la JO, pentru ca suporterii să nu formeze grupuri.
Oficialii forului olimpic au decis să permită un număr maxim de 10.000 de spectatori în zonele în care se strâng de obicei fanii, dar Hashimoto i-a avertizat să nu se aștepte la genul de sărbătoriri la care fanii fotbalului au dreptul în prezent la Euro. "În Europa, locurile turistice ale orașelor sunt pline de suporteri care sărbătoresc. Din păcate, s-ar putea să nu putem face același lucru", a afirmat președintele comitetului de organizare, Seiko Hashimoto.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06