Toate jucătoarele de tenis calificate pentru Jocurile Olimpice s-au retras din competiție, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, anunțând recent că România va fi reprezentată doar în proba de dublu feminin, de perechea formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru.
Această decizie a sportivelor a fost comentată de președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, care a declarat că acest comportament al româncelor este de neacceptat.
"Nu aș comenta nici ca vicepreședinte al COSR, nici ca președinte de federație, aș comenta din postura de sportiv care a participat la 6 ediții ale Jocurilor Olimpice. Este de neacceptat să refuzi să participi, eu nu pot să accept un asemenea comportament. Nu pot să cred că un sportiv care ajunge să practice înalta performanță nu își dorește să ajungă la Jocurile Olimpice. Pur și simplu nu pot să accept acest lucru", a spus Elisabeta Lipă.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

"Capitolul e închis!"

Simona Halep, locul 3 WTA, a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza accidentării la gambă suferite în luna mai. În plus, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig și Irina Begu, care aveau dreptul de a merge la Tokyo conform clasamentului WTA, au refuzat să meargă în Japonia.
Ion Țiriac, președintele FRT, a spus că jucătoarele s-au speriat de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, pe care le-au experimentat la alte turnee, și nu-și mai doresc să treacă printr-o situație similară la Tokyo.
"Din câte știu, la tenis, capitolul este închis și niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul. Acest Covid ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate. Toate fetele astea care nu merg, au fost în situația următoare: hotel - turneu de tenis - nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te și ia prosopul singură, lasă masca. Ai jucat meciul și du-te înapoi la hotel", a declarat Țiriac.

"E o decizie de neînțeles!"

În urma anunțului că sportivele nu vor face deplasarea la Tokyo, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a avut o reacție acidă pe pagina personală de Facebook.
"Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre.
Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz", a fost mesajul lui Novak.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06