Alina Vuc și Albert Saritov și-au încheiat prematur parcursul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Luptătorii români au fost învinși încă din primul tur și au ratat între timp și șansa recalificărilor.
Cei doi reprezentanți ai României însemnau ultimele șanse reale ale delegației tricolore de a obține medalii la Tokyo. Alina a ajuns la întrecerea olimpică din postura de vicecampioană mondială. Iar Albert Saritov a fost pe podium la precedenta ediție, la Rio 2016, unde a obținut medalia de bronz.
Până la finalul Jocurilor Olimpice, România va mai fi reprezentată în finală de Alexandru Novac, la aruncarea suliței și, sperăm noi, de Cătălin Chirilă la canoe simplu 1000m. Acesta din urmă s-a calificat pentru moment în semifinale, după ce a câștigat o serie în această dimineață. Ambii tricolori sunt considerați însă mai degrabă outsideri în probele în care concurează.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Jocurile Olimpice: Alexandru Novac, debut excelent la Tokyo 2020, la aruncarea suliței

Din 1952 nu s-a mai întâmplat ca România să urce doar la două sporturi pe podium

Delegația tricoloră are la activ 4 medalii olimpice, una de aur cucerită de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la canotaj și trei de argint. În momentul publicării articolului, România ocupă locul 37 în clasamentul pe națiuni, dar va avea nevoie de foarte multă șansă pentru a rezista în Top 40.
https://i.eurosport.com/2021/07/28/3184458.jpg
Per-total, sportul românesc se îndreaptă către a doua cea mai slabă reprezentare la Jocurile Olimpice din ultimii 69 de ani, indiferent de cum se termină probele lui Novac și Chirilă! Va termina peste Rio 2016, unde s-au câștigat tot patru medalii, dar una de aur, una de argint și două de bronz. Dar progresul este nesemnificativ. Dacă se poate numi acesta un progres.
Dacă analizăm mai atent ce s-a întâmplat la Tokyo, constatăm faptul că România a urcat pe podium doar la două discipline, canotaj și scrimă. Forul condus de Elisabeta Lipă a "salvat" practic obiectivul fixat de COSR, câștigarea a 4-6 medalii.
În urmă cu 5 ani, delegația tricoloră a luat medalii la patru discipline, scrimă, canotaj, lupte și tenis. Din 1952, de la Helsinki nu s-a mai întâmplat ca sportul românesc să se urce doar cu două discipline pe podium. Atunci s-au luat medalii la box și tir. A fost tot o ediție cu patru medalii în total.
33.600 locuitori are San Marino, țară care a obținut 3 medalii, cu doar una mai puțin decât România.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06