Sportiva din Texas era marea favorită la aurul olimpic în proba de 100 de metri, dar nu va fi prezentă la Tokyo. Potrivit The Guardian, Sha'Carri a fost depistată pozitiv la cannabis, după proba de sută de la trialul american de calificare la Jocurile Olimpice. Atunci, Sha'Carri s-a impus fără emoții, cu timpul de 10,86 secunde.
Jenna Prandini, locul 4 la trial, a fost deja contactată pentru a participa la JO în locul lui Richardson. Într-o postare ieri, pe twitter, Sha'Carri a avut un mesaj enigmatic. "Sunt om", a fost singura ei reacție, după izbucnirea scandalului.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

O mică șansă pentru ca Sha'Carri Richardson să evolueze la 4x100 metri

În vârstă de 21 de ani, originara din Dallas era marea favorită la aur în Japonia - alături de Shelly Ann Fraser Pryce -, ea reușind un impresionant 10,72 secunde în aprilie. A fost al 6-lea cel mai bun rezultat din istoria probei în care cel mai bun rezultat va fi deținut, probabil pentru totdeauna de legendara Florence Griffith-Joyner (10,49, nicio altă sportivă nu a reușit să se apropie la mai mult de o zecime de acea bornă setată în 1988).
Cannabisul e considerat drog recreațional de către WADA, iar dacă atleții pot dovedi că au folosit o astfel de substanță pentru alte scopuri decât îmbunătățirea performanțelor sportive, au șanse să scape cu o suspendare de doar 3 luni (în loc de 4 ani, ca în cazul dopingului care vizează rezultate mai bune). Chiar și așa, Sha'Carri Richardson nu are cum să fie prezentă la Tokyo. Unica ei șansă e să demonstreze la TAS că a folosit acea substanță pentru a se trata de o afecțiune, caz în care va avea parte de o suspendare de doar 30 de zile. În acest caz, va rata oricum finala la sută, dar ar putea fi prezentă la ștafeta de 4x100 metri.
Sha'Carri Richardson visa să fie prima sportivă din SUA care câștigă titlul într-o probă dominată în ultimele două decenii și jumătate de Jamaica. Ultima reprezentantă a Statelor Unite care a luat aurul la cea mai scurtă probă din atletism a fost Gail Devers, în 1996, la Atlanta.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06