Kazunori Takishima a călătorit peste tot în lume în ultimii 15 ani pentru a susține Japonia la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice, iar faptul că ediția de anul acesta are loc la Tokyo reprezenta pentru Takishima șansa unică de a-și susține țara chiar la "el acasă". Totuși, planul nu a mers până la capăt pentru Takishima, care a primit cu amărăciune vestea că toate competițiile se vor desfășura fără fani în tribune, din cauza pandemiei de COVID-19.
Superfanul japonez, așa cum este cunoscut Takishima, a cheltuit aproximativ 40,000 de dolari pe 197 de bilete pentru el și pentru prietenii lui, pentru a lua parte la cât mai multe evenimente cu putință pe durata Tokyo 2020, care începe pe 23 iulie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Dezamăgirea unui suporter înrăit japonez la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
"Mi-a luat enorm de mult timp să rezerv biletele, am depus un efort uriaș și am avut mereu pasiune arzătoare gândindu-mă la eveniment. Deși știam că va fi o provocare să iau parte la Jocurile Olimpice, știind cât de greu este gestionată pandemia de coronavirus, am făcut totul cu pasiune", a spus Kazunori Takishima pentru CNN.
https://i.eurosport.com/2021/07/19/3176090.jpg
În vârstă de 45 de ani, omul de afaceri japonez, care activează în domeniul imobiliar, ar fi intrat în Cartea Recordurilor dacă ar fi luat parte la toate evenimentele la care a rezervat bilete. Pentru că spectatorii au primit interzis în tribune la Jocurile Olimpice de la Tokyo, aceștia își vor primi banii înapoi: "Tot ce simt acum e tristețe, de fiecare dată când mă uit la bilete încep să plâng. Sunt foarte trist", a mai spus Takishima.
Japonia a intrat de curând în cel de-al patrulea lockdown de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, țara gazdă a Jocurilor Olimpice raportând în fiecare zi mai mult de 1000 de cazuri de infectare. Takishima este de părere că riscul este scăzut: "Decizia de a nu-i lăsa pe oameni în tribune este mai degrabă emoțională, decât bazată pe cifre. Sunt foarte dezamăgit de guvernul japonez și de comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice pentru această decizie. Eu voi continua să merg la toate evenimentele până când voi muri. Cât încă sunt capabil să merg, plănuiesc să merg la toate Jocurile Olimpice de acum înainte. Voi doborî recordul într-o bună zi, sunt convins", a conchis superfanul japonez.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie, când naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06