Ajuns pe locul 119 în clasamentul ATP din cauza accidentărilor din ultimele sezoane, scoțianul în vârstă de 34 de ani va concura și în proba de dublu alături de Joe Salisbury. După regulile Federației Internaționale de Tenis, la Jocurile Olimpice se pot califica cei mai buni 56 de jucători, dar Andy Murray a primit un loc din partea ITF rezervat foștilor medaliați olimpici sau a câștigătorilor de Grand Slam.
"Jocurile Olimpice reprezintă enorm pentru mine. Este o onoare pentru mine să pot juca la a patra Olimpiadă. Să fiu portdrapelul delegației Marii Britanii la Rio a fost una dintre cele mai importante momente din cariera mea. Să îmi apăr pentru a doua oară medalia de aur la o Olimpiadă e palpitant și abia aștept să înceapă turneul", a spus Andy Murray.
Până la Jocurile Olimpice, Andy Murray va fi prezent și la turneul de la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în 2013 și 2016. Scoțianul va reveni pe iarba de la All Engalnd Club pentru prima oară de la ediția din 2017. Acesta a revenit după o pauză de trei luni pe terenul de tenis la turneul de la Queen’s de săptămâna trecută, acolo unde a pierdut în turul al doilea în fața italianului Matteo Berrettini, scor 6-3, 6-3.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Daniel Evans, Johanna Konta și Heather Watson, în lotul olimpic

Daniel Evans (26 ATP) este al doilea nume care va reprezenta Marea Britanie pe tabloul de simplu de la Tokyo. Acesta va participa și în proba de dublu unde va face pereche cu Neal Skupski. Pe tabloul feminin, Marea Britanie va fi reprezentată de Johanna Konta și Heather Watson în proba de simplu, cele două urmând să facă pereche și în proba de dublu a turneului olimpic. Fratele lui Andy Murray, Jamie, jucător de dublu, dar și finalistul din acest an de la Queen’s, Cameron Norrie, nu vor participa la Tokyo. Perechea care va reprezenta Marea Britanie în proba de dublu mixt va fi anunțată în perioada următoare.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06