Jocurile Olimpice de la Tokyo vor începe într-o notă controversată, după ce directorul de ceremonii al competiției din Japonia a fost demis cu numai o zi înainte de festivitatea de deschidere, care va avea loc mâine, de la ora 14:00.
Motivul invocat de organizatori este că Kentaro Kobayashi a fost autorul unei "glume" total neinspirate în urmă cu 23 de ani. Într-un video umoristic lansat în 1998 în care a fost implicat, Kabayashi a făcut o "glumă" referitoare la Holocaust, unul dintre cele mai tragice episoade din istoria omenirii. În video-ul respectiv, Kobayashi a folosit sintagma "hai să ne jucăm de-a Holocaustul".
  • Honduras - România, primul meci al tricolorilor la Jocurile Olimpice după 57 de ani, e LIVE VIDEO aici, de la ora 14:00.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Organizatorii Jocurilor Olimpice nu au putut trece cu vederea un asemenea comportament și au decis să-l demită pe Kobayashi, deși acesta trebuia să coordoneze festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice peste numai o zi.
"Am aflat că în cadrul unui moment artistic din trecut, Kentaro Kobayashi a folosit un limbaj care ridiculizează o tragedie istorică. Nicio persoană, oricât de creativă ar fi, nu are dreptul de a se amuza pe seama victimelor genocidului. Ca atare, Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice a decis să îl demită pe domnul Kobayashi din funcţie.", a declarat preşedintele Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, citată de Sky Sports.

Tokyo 2020 | Directorul de ceremonii a fost demis cu o zi înaintea festivitții de deschidere

Kentaro Kobayashi, care este o personalitate foarte respectată în lumea spectacolului din Japonia, a reacționat imediat, acceptând decizia care s-a luat în privința sa și cerându-și scuze public pentru actul său de acum mai mult de 2 decenii.
"Sceneta scrisă de mine conţinea replici care erau total nepotrivite. Era o perioadă în care nu reuşeam să facem lumea să râdă așa cum doream şi am încercat să atrag atenţia oamenilor într-o manieră la care nu mă gândeam că poate genera astfel de probleme.", a declarat Kobayashi.
La începutul acestei săptămâni, compozitorul Keigo Oyamada, a cărui muzică era de așteptat să fie folosită la ceremonia de deschidere, a fost anunțat și el că temele sale melodice nu vor răsuna la Tokyo. Motivul a fost faptul că acesta a recunoscut în unele interviuri din anii '90 că și-a persecutat colegii cu handicap pe vremea când era elev.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06