Jocurile Olimpice se vor desfășura într-un context nemaiîntâlnit, în plină pandemie de Covid-19, iar autoritățile din Japonia împreună cu CIO au impus o serie de măsuri exrtem de stricte pentru a-i proteja pe toți cei implicați, printre care și interzicerea publicului la competițiile sportive.
Japonia a înregistrat în ultima vreme o creștere alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19. Miercuri s-a înregistrat cea mai mare rată de infectare din ultimele 6 luni, fiind anunțate 1.149 de cazuri noi, față de 830 înregistrate cu o zi mai devreme. Aceasta a fost cea mai mare cifră din data de 22 ianuarie încoace, când 1.184 de persoane au dat rezultate pozitive. De asemenea, a fost a 25-a zi consecutivă când numărul de cazuri noi a fost mai mare decât cu o săptămână mai devreme.

Satul olimpic de la Tokyo s-a deschis în mod oficial, cu 10 zile înainte de Jocurile Olimpice

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

Tokyo 2020 | Reguli stricte la festivitățile de premierre

Astfel, autoritățile de la Tokyo au devenit și mai stricte și doresc să se asigure că populația va fi protejată în timpul întrecerilor olimpice. În urma unei întâlniri între președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, și premierul japonez, Yoshihide Suga, șeful CIO a precizat că festivitățile de premiere vor avea loc sub anumite restricții. Ca atare, sportivii își vor pune singuri medaliile la gât, iar strângerile de mână vor fi interzise în totalitate.
"Medaliile vor fi prezentate sportivilor pe o tavă și aceștia și le vor lua singuri. De asemenea, nu vor exista strângeri de mână și nu vor fi îmbrățișări în timpul ceremoniilor de decernare a medaliilor. Dorim să ne reafirmăm tot angajamentul din partea comunității olimpice de a face totul pentru a nu aduce niciun risc poporului japonez.", a declarat Thomas Bach, citat de Daily Mail.
Astfel, măsurile din Japonia sunt mult mai stricte față de cele din Europa. De exemplu, după finala EURO 2020, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, le-a acordat el însuși medaliile jucătorilor și antrenorilor.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06