Doar doi dintre cei 22 de jucători din naționala României au au pășit în Orientul Îndepărtat, potrivit site-ului FRF.ro. Alexandru Pașcanu a participat în trecut la un turneu în Hong-Kong cu Leicester, iar Marco Dulca s-a născut în Coreea de Sud.
Competiția de fotbal de la Jocurile Olimpice, care se desfășoară în perioada 21 iulie - 7 august, va beneficia de tehnologia VAR. O parte dintre fotbaliștii români convocați de Mirel Rădoi sunt familiarizați cu arbitrajul video de la turneul Euro U21 din 2019, unde s-a obținut și această calificare.
Potrivit site-ului Federației Române de Fotbal, "FIFA a delegat 14 arbitri la centru, dintre care 4 provenind din zona UEFA. Este vorba de Orel Grinfeld (Israel), Srdjan Jovanovic (Serbia), Georgi Kabakov (Bulgaria) și Artur Soares Dias (Portugalia).
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Vor fi, astfel, 28 de arbitri asistenți, plus 2 arbitri în calitate de al patrulea oficial, câte unul din Japonia și Mauritania. Singura femeie arbitru delgată este Bibiana Steinhaus din Germania. Pentru arbitrajul VAR a fost alcătuit un lot din 19 arbitri."

Noua Zeelandă, cel mai surprinzător adversar

Rareș Ene, analistul video al naționalei de seniori și acum al echipei pentru Tokyo, a vorbit despre cât de greu s-au obținut filmările cu adversarii olimpici, despre cine sunt jucătorii care îi cer cel mai des informații despre oponenți, dar și despre care este fotbalistul de la turneul olimpic l-a impresionat.
În plus, acesta a declarat că Noua Zeelandă va fi un adversar la care tricolorii vor trebui să aibă grijă pentru că s-au schimbat multe în mentalitatea echipei, care are acum un joc mai curajos, selecționerul având principii asemănătoare cu cele ale lui Mirel Rădoi, care își dorește de la români să joace ofensiv și să facă pressing avansat.

România debutează pe 22 iulie

Naționala de fotbal a României va debuta la Jocurile Olimpice de la Tokyo pe 22 iulie, atunci când selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni Honduras, de la 14:00. Programul grupei B din care face parte România:
Joi, 22 iulie
  • Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora României 11:00, Kashima)
  • Honduras – România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică, 25 iulie
  • Noua Zeelandă – Honduras (ora României 11:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima)
Miercuri, 28 iulie
  • România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
  • Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama)
Jocurile Olimpice de la Tokyo și meciurile naționalei României vor putea fi văzute în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06