Delegația României a deplasat trei judoka la Jocurile Olimpice. Este vorba despre Andreea Chiţu (cat. 52 kg), Alexandru Raicu (cat. 73 kg) şi Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg).
Clasamentul mondial a stat la baza calificării lor la JO 2020. Chiţu a ocupat locul 23 în ierarhia categoriei sale, Simionescu s-a aflat pe locul 24, iar Raicu, pe 30.

Chițu, la a treia participare la Jocurile Olimpice

Tokyo 2020
Speranţe pentru o medalie la JO? Un fost campion mondial şi vicecampion olimpic a devenit român
06/08/2021 LA 07:29
Andreea Chițu a bifat prezența pentru a treia oară la cea mai importantă competiție a planetei. Sportiva pregătită de marele Florin Bercean a trecut în prima rundă de vietnameza Thuy Nguyen. Visul la o medalie a fost spulberat de Odette Giuffrida, care a învins-o cu scorul de 10-0. Italianca a reușit să obțină medalia de bronz la categoria 52 kg.

Andreea Chițu: Îmi vine să mă las

"Să lupţi formidabil nu îţi aduce victoria. Puteam să mă bat execrabil şi să câştig. Se pare că o medalie la Jocurile Olimpice nu e pentru mine.
Am încercat, nu a fost să fie. E un moment dificil în viaţa fiecărui sportiv când pierde, dar ăsta e sportul, sunt învingători şi învinşi.
Olimpiada rămâne însă un vis frumos, am participat de trei ori, dar asta a fost pentru mine, maximum turul doi. Gândul meu a fost să iau o medalie.
Nu am simţit nicio presiune, pentru căştiu să gestionez momente de genul acesta. Altă presiune se pare că nu ştiu s-o gestionez, atunci când pierd.
Nu ştiu, urmează să mă gândesc la ceea ce trebuie să fac. Acum nu ştiu ce va fi, chiar nu ştiu. Nu pot să dau un răspuns, acum îmi vine să spun că mă las şi gata. Din acest motiv prefer să nu dau un răspuns", a declarat judoka, pentru Agerpres.

Alexandru Raicu a ieșit rapid din competiție

La categoria 73 kg, Alexandru Raicu a părăsit turneul olimpic luni dimineața, fiind învins prin ippon de Shohei Ono. Luptătorul japonez este mare favorit la o medalie.
Raicu are doar 24 de ani, astfel are șansa să obțină rezultate mari la următoarele ediții ale Jocurilor Olimpice.

Mai avem o șansă

Vlăduț Simionescu este ultima speranță a României la o medalie. Judoka va concura la categoria 100+ kg. El va debuta la Tokyo vineri, contra libianului Ali Omar. Românul pleacă mare favorit. Confruntarea este programată în jurul orei 5:20.
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Tokyo 2020
Cum a reacționat Jose Mourinho când Portugalia a câștigat prima medalie la Tokyo
31/07/2021 LA 00:44
Tokyo 2020
Momente emoționante la Tokyo! Faza zilei a fost oferită de o judoka din Arabia Saudită
30/07/2021 LA 19:25