Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a reacționat Jose Mourinho când Portugalia a câștigat prima medalie la Tokyo

Andrei Nicolae

Publicat 31/07/2021 la 03:44 GMT+3

Noul manager al echipei AS Roma și-a făcut timp pentru a urmări parcursul lui Jorge Fonseca la Tokyo, încheiat cu o medalie de bronz la judo, la categoria sub 100 de kilograme.

Egypt's Ramadan Darwish (white) fights against Portugal's Jorge Fonseca (blue) in the men's under 100kg category repechage bout of the 2018 Judo World Championships in Baku on September 25, 2018. (Photo by Mladen ANTONOV / AFP) (Photo credit should read M

Credit imagine: Eurosport

Aflat la începutul unui nou capitol în carieră, AS Roma, Jose Mourinho își face timp pentru a privi din când în când ce se întâmplă și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cel puțin concursul de judo în care a participat și Jorge Fonseca (categoria sub 100 kilograme) nu l-a ratat.
Managerul a jubilat în momentul în care sportivul a câștigat prima medalie pentru Portugalia la Tokyo. Jorge Fonseca a obținut medalia de bronz, iar Jose Mourinho a fost unul dintre portughezii încântați de această performanță.
Mourinho celebrando la medalla de Jorge Fonseca (Foto: Twitter @JcruzCANCHA)

Jorge Fonseca a adus singura medalie a Portugaliei de până acum

Un videoclip postat pe Instagram a arătat cum antrenorul echipei AS Roma și staff-ul său au sărit în sus de pe canapea, în timp ce îl urmăreau pe Fonseca la televizor. A fost momentul în care sportivul l-a învins pe canadianul Shadi Al-Nahhas și și-a asigurat podiumul olimpic.
Performanța sportivului de la judo înseamnă și singura medalie a Portugaliei de până acum la Jocurile Olimpice. Jorge Fonseca, dublu campion mondial, și-ar fi dorit medalia de aur, dar până la urmă a fost doar bronz
"Am muncit la aur și am obținut doar bronz. Nu a mers atât de bine pe cât mi-am dorit concursul, dar acum încep să lucrez pentru câștigarea aurului la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024. Voi continua să lucrez pentru că vreau să fiu cel mai bun", a declarat Fonseca.
Judoka portughez, în vârstă de 28 de ani, are o poveste remarcabilă după ce a învins cancerul limfatic pentru a concura la cel mai înalt nivel. În 2015, după ce a suferit o leziune a ligamentului la genunchi, medicii i-au descoperit o tumoare malignă pe piciorul stâng. El a câștigat aurul la Campionatele Mondiale din 2019 și 2021, înainte de a obține bronzul olimpic.
Azi, la Tokyo, este programată ultima probă la judo, concursul mixt pe echipe. Vlăduț Simionescu a fost ieri ultimul reprezentant al României la judo, disciplină la care am avut în total trei reprezentanți.
În această perioadă, Mourinho și echipa sa de antrenori se pregătesc pentru începutul noului sezon, după ce a preluat funcția de manager al Romei la începutul acestei veri. Portughezul își începe campania din Serie A cu un meci pe teren propriu împotriva Fiorentina, pe 22 august.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo