Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacţia FIJ, prezidată de Marius Vizer, după ce germanca Martyna Trajdos a fost pălmuită de antrenor, la JO

Cristian Mihală

Publicat 29/07/2021 la 14:53 GMT+3

Federaţia Internaţională de Judo a reacţionat după gestul făcut de antrenorul Claudiu Pusa, născut în România. Tehnicianul şi-a pălmuit eleva, nemțoaica Martyna Trajdos, înaintea duelului cu unguroaica Szofi Ozbas.

Martyna Trajdos

Credit imagine: Eurosport

Episodul petrecut înaintea întâlnirii dintre judoka germană Martyna Trajdos şi maghiara Szofi Ozbas, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, când antrenorul nemţoaicei şi-a luat eleva la palme, nu a fost văzut cu ochi buni de Federaţia Internaţională de Judo.
Federaţia Internaţională de Judo, condusă de românul Marius Vizer, i-a transmis tehnicianului născut în România un avertisment pentru "comportamentul nepotrivit pe care l-a arătat", care i-a şocat pe spectatori.
De asemenea, FR Judo a specificat într-o notă: "Judo este un sport educaţional şi, ca atare, nu poate tolera un astfel de comportament".
Tânăra judoka se pregătea să o înfrunte pe unguroaica Szofi Ozbas la categoria 63 kg, când a primit palme de la instructorul său, cu câteva minute de la meci. Bărbatul, încercând să-şi motiveze eleva, a apucat-o de kimono şi i-a dat palme.
Judoka germană l-a apărat antrenorul Claudiu Pusa în faţa criticilor, afirmând că a fost cererea ei specifică, făcută înainte de a păşi pe saltea.
Trajdos, care a pierdut meciul, a scris pe Instagram: "Se pare că nu m-a lovit destul de tare".
Trajdos este medaliată cu aur la Campionatele Europene de Judo din 2015, la categoria 63 kg. În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio, germanca a părăsit competiţia în turul al doilea.
Sursa: Mediafax
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo