Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dezamăgire uriașă pentru Andreea Chițu la Jocurile Olimpice: "Acum îmi vine să spun că mă las!"

Irina Aldea

Actualizat 25/07/2021 la 11:48 GMT+3

Judoka Andreea Chițu (33 de ani) nu a reușit să treacă decât de primul tur al competiției de judo, de la Tokyo 2020, la categoria -52 kg, fiind învinsă în șaisprezecimi de italianca Odette Giuffrida.

Andreea Chițu

Credit imagine: Getty Images

În primul tur, Andreea Chițu a învins-o pe sportiva vietnameză Thuy Nguye, după doar un minut și 41 de secunde. Chițu a reușit să puncteze cu un prim procedeu de Uchi Mata, după care a și-a fixat adversara la sol, încheind lupta înainte de limită.
În șaisprezecimi, lupta cu italianca Odette Giuffrida (26 ani), medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost una mult mai dificilă, după cele 4 minute regulamentare ale confruntării niciuna din cele două judoka nereușind să puncteze. S-a trecut la prelungiri și Golden Score (punctul de aur), unde, după încă un minut de luptă, Giuffrida a punctat prima și a treacut în turul următor.

Dezamăgire uriașă pentru Andreea Chițu la Jocurile Olimpice de la Tokyo

"Să lupţi formidabil nu îţi aduce victoria. Puteam să mă bat execrabil şi să câştig. Se pare că o medalie la Jocurile Olimpice nu e pentru mine. Am încercat, nu a fost să fie. E un moment dificil în viaţa fiecărui sportiv când pierde, dar ăsta e sportul, sunt învingători şi învinşi. Olimpiada rămâne însă un vis frumos, am participat de trei ori, dar asta a fost pentru mine, maximum turul doi.
Gândul meu a fost să iau o medalie. Nu am simţit nicio presiune, pentru că ştiu să gestionez momente de genul acesta. Altă presiune se pare că nu ştiu s-o gestionez, atunci când pierd. Nu ştiu, urmează să mă gândesc la ceea ce trebuie să fac. Acum nu ştiu ce va fi, chiar nu ştiu. Nu pot să dau un răspuns, acum îmi vine să spun că mă las şi gata. Din acest motiv prefer să nu dau un răspuns", a spus Andreea Chițu, pentru Agerpres.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo