În primul tur, Andreea Chițu a învins-o pe sportiva vietnameză Thuy Nguye, după doar un minut și 41 de secunde. Chițu a reușit să puncteze cu un prim procedeu de Uchi Mata, după care a și-a fixat adversara la sol, încheind lupta înainte de limită.
În șaisprezecimi, lupta cu italianca Odette Giuffrida (26 ani), medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost una mult mai dificilă, după cele 4 minute regulamentare ale confruntării niciuna din cele două judoka nereușind să puncteze. S-a trecut la prelungiri și Golden Score (punctul de aur), unde, după încă un minut de luptă, Giuffrida a punctat prima și a treacut în turul următor.

Dezamăgire uriașă pentru Andreea Chițu la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tokyo 2020
Speranţe pentru o medalie la JO? Un fost campion mondial şi vicecampion olimpic a devenit român
06/08/2021 LA 07:29
"Să lupţi formidabil nu îţi aduce victoria. Puteam să mă bat execrabil şi să câştig. Se pare că o medalie la Jocurile Olimpice nu e pentru mine. Am încercat, nu a fost să fie. E un moment dificil în viaţa fiecărui sportiv când pierde, dar ăsta e sportul, sunt învingători şi învinşi. Olimpiada rămâne însă un vis frumos, am participat de trei ori, dar asta a fost pentru mine, maximum turul doi.
Gândul meu a fost să iau o medalie. Nu am simţit nicio presiune, pentru că ştiu să gestionez momente de genul acesta. Altă presiune se pare că nu ştiu s-o gestionez, atunci când pierd. Nu ştiu, urmează să mă gândesc la ceea ce trebuie să fac. Acum nu ştiu ce va fi, chiar nu ştiu. Nu pot să dau un răspuns, acum îmi vine să spun că mă las şi gata. Din acest motiv prefer să nu dau un răspuns", a spus Andreea Chițu, pentru Agerpres.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Cum a reacționat Jose Mourinho când Portugalia a câștigat prima medalie la Tokyo
31/07/2021 LA 00:44
Tokyo 2020
Momente emoționante la Tokyo! Faza zilei a fost oferită de o judoka din Arabia Saudită
30/07/2021 LA 19:25