Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un judoka algerian refuză să concureze la Jocurile Olimpice. Motivul este unul de ordin politic

Daian Cutu

Actualizat 23/07/2021 la 14:03 GMT+3

Judoka algerian Fethi Nourine (30 de ani) a anunțat că renunță la participarea la Jocurilor Olimpice dintr-un motiv sensibil.

Fethi Nourine

Credit imagine: Twitter

Judoka algerian Fethi Nourine (30 de ani) a anunțat că renunță la participarea la Jocurilor Olimpice dintr-un motiv sensibil. Acesta ar fi trebuit să intre în concurs, împotriva lui Mohamed Abdalrasool din Sudan, în runda întâi.
Problema este legată de faptul că în cazul unui succes, în turul următor ar fi trebuit să lupte cu israelianul Tohar Butbul. Nourine a declarat că nu dorește să se confruunte cu un sportiv din țara care a avut în ultima perioadă un conflict dur cu Palestina. ”Am muncit mult pentru calificarea la Jocurile Olimpice, dar cauza palestiniană este mai importantă”, a explicat judoka.
Nourine este campion al Africii la categoria -73 kg, titlul obținut în luna mai a acestui an. Chiar dacă nu era favorit la medalie, el ar fi avut șanse la un parcurs lung la Tokyo.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa fără spectatori

Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice, guvernul japonez a luat decizia ca în Japonia să se instaureze starea de urgență până la finalul întrecerilor sportive. Această decizie a fost luată în urma creșterii numărului de cazuri infectate cu COVID-19. Astfel, pentru prima oară în istorie, Jocurile Olimpice se vor disputa fără spectatori.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo