Judoka algerian Fethi Nourine (30 de ani) a anunțat că renunță la participarea la Jocurilor Olimpice dintr-un motiv sensibil. Acesta ar fi trebuit să intre în concurs, împotriva lui Mohamed Abdalrasool din Sudan, în runda întâi.
Problema este legată de faptul că în cazul unui succes, în turul următor ar fi trebuit să lupte cu israelianul Tohar Butbul. Nourine a declarat că nu dorește să se confruunte cu un sportiv din țara care a avut în ultima perioadă un conflict dur cu Palestina. ”Am muncit mult pentru calificarea la Jocurile Olimpice, dar cauza palestiniană este mai importantă”, a explicat judoka.
Nourine este campion al Africii la categoria -73 kg, titlul obținut în luna mai a acestui an. Chiar dacă nu era favorit la medalie, el ar fi avut șanse la un parcurs lung la Tokyo.
Tokyo 2020
Speranţe pentru o medalie la JO? Un fost campion mondial şi vicecampion olimpic a devenit român
06/08/2021 LA 07:29

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa fără spectatori

Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice, guvernul japonez a luat decizia ca în Japonia să se instaureze starea de urgență până la finalul întrecerilor sportive. Această decizie a fost luată în urma creșterii numărului de cazuri infectate cu COVID-19. Astfel, pentru prima oară în istorie, Jocurile Olimpice se vor disputa fără spectatori.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Cum a reacționat Jose Mourinho când Portugalia a câștigat prima medalie la Tokyo
31/07/2021 LA 00:44
Tokyo 2020
Momente emoționante la Tokyo! Faza zilei a fost oferită de o judoka din Arabia Saudită
30/07/2021 LA 19:25