Clujeanul Benny Adegbuyi a scris istorie pentru România în Glory, învingându-l prin K.O. pe Badr Hari în repriza a treia, în cadrul Galei Glory 76. Românul a trecut prin momente dificile în repriza secundă, fiind doborât cu o lovitură de stânga, cu aproximativ un minut înainte de finalul rundei.
Victoria a venit în debutul ultimei reprize, luptătorul român de kickboxing umplându-l de sânge pe legendarul marocan, care a fost nevoit să abandoneze.
Revenit în România, Benny a oferit mai multe declarații în ultimele zile. Luptătorul de kickboxing a vorbit inclusiv despre fotbal, un sport cu care "a cochetat în copilărie".
Kick Boxing
Benny Adegbuyi a povestit cum a încercat Badr Hari să-l intimideze: "Am crezut că vine să mă salute"
10/01/2021 LA 11:29

Benny Adegbuyi a fost atras de fotbal în copilărie, iar acum este fan FCSB

Benny a dezvăluit chiar că are o pasiune față de FCSB, echipa pe care o urmărea cel mai mult în tinerețe:
"Urmăream fotbalul mai des în trecut, dar de când m-am concentrat foarte tare pe kickboxing nu prea am mai urmărit. Mi-a rămas FCSB-ul ca echipă care a adus cele mai mari victorii și cumva pot să zic că țin cu ei. Toți în copilărie am cochetat cu fotbalul. Am avut momente în care am vrut să devin fotbalist, dar mi-am dat seama că nu sunt făcut pentru asta", a spus Benny Adegbuyi, pentru PRO X.

Benny Adegbuyi, despre momentul cheie al victoriei cu Badr Hari

"În repriza a doua a făcut KO numărat. M-a prins cu un croșeu de dreapta în tâmplă, am căzut și m-a numărat arbitrul. A fost un moment crucial, mi-au trecut tot felul de lucruri în cap. Am zis că după o primă repriză în care mă simțeam mai bun, aș putea să pierd meciul. Mă gândeam, oare așa să fie...am reușit să supraviețuiesc, m-am bucurat bine chiar dacă eram amețit. Echipa mi-a spus că pot întoarce meciul, așa am gândit și eu. Am zis nu se poate să pierd pentru o greșeală pe care am făcut-o", a spus Benny pentru Antena Sport.
Benny Adegbuyi a obținut sâmbătă una din cele mai mari performanțe ale carierei și a devenit îndreptățit să intre în ring în calitate de challenger pentru titlul mondial.
Acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor, pentru că actualul campion mondial Rico Verhoeven are deja programat un meci cu Jamal Ben Saddik, în Gala Glory 77, pe 30 ianuarie 2021. Câștigătorul acelui meci va fi adversarul lui Benny pentru centura mondială.
Kick Boxing
Ce meserie ar fi avut Benny Adegbuyi dacă nu devenea luptător: "Tatăl meu mereu îmi spunea asta"
25/12/2020 LA 13:04
Kick Boxing
Benny Adegbuyi, declarația zilei după meciul cu Badr Hari: "Mă știe și Cristiano Ronaldo acum!"
24/12/2020 LA 15:26