Marc Marquez, spaniolul care transformase MotoGP-ul într-o arenă personală, cu șase titluri mondiale câștigate la "clasa regină" din motociclismul de viteză între 2013 și 2019, traversează o perioadă extrem de dură, viitorul său fiind unul incert. Echipa sa Repsol Honda a anunțat că Marquez, 27 de ani, a fost operat pentru a treia oară la braţul drept, pe care și l-a fracturat în timpul primului Grand Prix din acest an, la jumătatea lunii iulie.
Marquez a făcut accident în Spania, pe pista de la Jerez, pe data de 19 iulie, iar două zile mai târziu a suferit prima intervenție chirurgicală. Spaniolul a forțat însă revenirea în competiție, surprinzând pe toată lumea când a revenit pe circuitul de la Jerez la doar câteva zile după accident, deși încă avea brațul imobilizat cu tijă metalică, pentru a doua cursă a anului – Marele Premiu al Andaluziei (26 iulie).
Prețul plătit a fost unul uriaș: placa destinată consolidării humerusului drept s-a rupt ca urmare a efortului depus pe circuit cumulat cu un bizar accident suferit acasă, în timp ce încerca să deschidă o fereastră, iar Marquez a fost operat din nou la braț la începutul lunii august. Acum, în decembrie, Marc Marquez a avut nevoie de o altă intervenție, din cauza "vindecării lente a osului humerus", a transmis echipa japoneză pentru care aleargă în MotoGP.
Motociclism
Moto GP, afacere de familie. Frații Marquez împreună la Repsol Honda în 2020!
19/11/2019 LA 07:59

Marc Marquez, operație de opt ore la Madrid: poate rata startul sezonului 2021

A treia operație a lui Marqeuz "a durat opt ore şi a decurs fără incidente", a mai transmis Repsol Honda, fiind efectuată într-un spital din Madrid. Medicii i-au recoltat din zona șoldului un fragment osos pe care l-au inserat la nivelul humerusului, împreună cu o nouă tijă metalică.
Potrivit publicației Autosport, Marc Marquez va avea nevoie de șase luni de recuperare, în timp ce sezonul 2021 de MotoGp va debuta în Qatar, la data de 28 martie. În aceste condiții, Marquez ar urma să rateze startul noului sezon.
Motociclism
Accident urât în cursa de la Valencia. Zarco, lovit de motocicleta lui Lecunona. Marquez = locul 1
17/11/2019 LA 13:41
Motociclism
Maverick Viñales s-a impus în Marele Premiu al Malaysiei! Marquez record de puncte într-un sezon
03/11/2019 LA 08:48