Plecat din poziția a 5-a a grilei de start, Marquez s-a impus după ce și-a croit drum prin pluton. Spaniolul se află la a cincea victorie din sezon și a preluat singur șefia clasamentului piloților, după ce înaintea etapei o împărțea cu Andrea Dovizioso. Italianul a încheiat cursa pe poziția a 7-a.
Echipa Repsol Honda a realizat „dubla” pe circuitul Motorland Aragon, cu Dani Pedrosa terminând pe locul 2 după o cursă impresionantă de recuperare în ultima parte a zilei. Podiumul a fost completat de Jorge Lorenzo. Pilotul Ducati a condus cursa încă de la start, însă a alunecat pe a treia treaptă până la finalul cursei – al doilea podium al sezonului pentru spaniol.
Deși a plecat din pole-position, Maverick Vinales a încheiat abia al 4-lea, duelându-se pe circuit cu coechipierul său, Valentino Rossi. Italianul a ridicat privirile odată cu revenirea sa după o dublă fractură a piciorului drept ce l-a ținut departe de cursa anterioară, de la Misano. Rossi a pornit de pe prima linie a grilei de start și s-a luptat pentru o poziție pe podium mare parte din cursă, însă chiar și locul 5 obținut de acesta este cu adevărat remarcabil în condițiile date.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
El a căzut pe locul cinci și în clasamentul general, la 56 de puncte în urma liderului Marquez, fiind depășit de Pedrosa, care a acumulat cu 2 puncte mai mult. Marquez deține un avans de 16 puncte în frunte în fața lui Dovizioso, în timp ce Vinales se află la 12 puncte în urma italianului.
Aleix Espargaro a reușit un rezultat excelent pe motocicleta sa Aprilla în Aragon, obținând locul 6 în fața lui Dovizioso. Alvaro Bautista, Johann Zarco și Pol Espargaro au completat primele 10 poziții, în timp ce în puncte s-au mai clasat Mika Kallio, Andrea Iannone, Jack Miller, Scott Redding și Tito Rabat.
Cursa clasei Moto2 a fost câștigată de italianul Franco Morbidelli. Acesta și-a extins avansul din clasamentul general în fața lui Thomas Luthi la 21 de puncte după ce elvețianul a ratat de puțin podiumul de etapă. Mattia Pasini și Miguel Oliveira s-au clasat pe locurile 2 și 3, în timp ce Alex Marquez a fost doar unul dintre cei care au abandonat.
Joan Mir s-a impus la capătul unei curse spectaculoase a clasei Moto3, primii 18 piloți fiind clasați în mai puțin de trei secunde. Fabio Di Giannantonio și Enea Bastianini au completat podiumul, iar Romano Fenati s-a îndepărtat și mai mult de titlul stagional, terminând al 10-lea și aflându-se acum la 80 de puncte în urma lui Mir în clasamentul general cu patru curse rămase de disputat.
Etapa următoare a campionatului se desfășoară pe 15 octombrie pe circuitul Twin Ring Motegi din Japonia.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13