În acest weekend, Motorland Aragon este gazda unei curse care poate face din nou ordine în vârful clasamentului mondial MotoGP. Marc Marquez și Andrea Dovizioso se află la egalitate de puncte în fruntea acestuia cu cinci Mari Premii rămase de disputat din acest sezon. Ceva mai în spate se află Maverick Vinales, care are de recuperat 16 puncte și nu poate fi scos din cărți pentru titlu.
Atenția va fi, mai mult ca sigur, îndreptată însă spre alt concurent în acest weekend – cel aflat pe locul patru al clasamentului. Valentino Rossi este acesta. Italianul a declarat că va încerca să ia parte la cursa din acest weekend deși în urmă cu trei săptămâni și-a fracturat piciorul drept în două locuri în timpul unui antrenament pe o motocicletă enduro. Revenirea sa în șa a fost consemnată în această săptămână, când Rossi a efectuat câteva tururi de teste pe circuitul de la Misano, chiar acolo unde a absentat weekendul trecut din cauza accidentării.
Fără doar și poate, Rossi va încerca să ia parte la prima sesiune de antrenamente, programată vineri dimineață. Aceasta îi va oferi o indicație mult mai clară asupra abilității sale de a lua startul și în cursa de duminică. Între timp, Yamaha a anunțat în urmă cu o săptămână că Michael van der Mark îi va lua locul lui Rossi în Aragon. Olandezul, actualmente pilot în World Superbike, nu are la activ curse la clasa MotoGP, având o cursă la care a luat startul în cadrul Moto2, în 2011, cât și nouă apariții pe motociclete de 125cc (actualmente Moto3). Rămâne de văzut dacă în final, van der Mark va avea oportunitatea să ia startul în cursă.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Recuperarea extrem de rapidă a lui Rossi eclipsează lupta pentru titlu la care, obiectiv vorbind, italianul are abia a patra sau a cincea șansă în acest moment. Duelul dintre Marquez și Dovizioso este cel de urmărit, iar spaniolul este cel așteptat să fie mai puternic în Aragon.
Pilotul Honda a câștigat cursa de anul trecut, având alte două victorii la activ aici – în 2013, anul său de debut la clasa MotoGP, dar și în 2011 la clasa Moto2. În comparație, Dovizioso s-a clasat o singură dată pe podium aici, în 2012. Constanța lui Marquez, care s-a clasat pe podium în opt din cele zece curse pe care le-a încheiat în 2017, îl face favorit atât în lupta pentru titlu, cât și în Marele Premiu din acest weekend, însă Dovizioso este un pilot de luat în seamă.
Lupta este interesantă și în ce privește clasamentul constructorilor, acolo unde Honda, Yamaha și Ducati sunt despărțite de doar 17 puncte – cel mai strâns campionat în acest moment al sezonului de la începutul erei MotoGP.
Eurosport 1 transmite cursele tuturor celor trei clase duminică, începând cu ora 12:00. Programul complet:
Vineri:
10:00 – 12:40 Antrenamente 1
14:10 – 16:55 Antrenamente 2
Sâmbătă:
10:00 – 12:40 Antrenamente 3
13:35 – 14:15 Calificări Moto3
Duminică:
09:40 – 11:00 Încălziri
12:00 Cursa Moto3
13:20 Cursa Moto2
15:00 Cursa MotoGP
Nu uita, chiar tu poți câștiga o cască a lui Valentino Rossi! Tot ce trebuie să faci este să urmărești transmisiunile MotoGP pe Eurosport 1 în acest weekend sau în cele ce urmează și să completezi cuvântul cheie al etapei de pe site-ul http://concurseurosport.ro/. Succes!
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13