Vinales l-a surclasat pe coechipierul său de la echipa de uzină Yamaha, Valentino Rossi, cu un tur de 1:31.994 cu 0.106 secunde mai rapid decât al italianului. Favoritul local Johann Zarco, pilotând o Yahama Tech 3 privată, a încheiat al treilea, la aproape un sfert de secundă în spatele liderului.
A fost o sesiune excelentă pentru constructor, care a acaparat astfel prima linie a grilei de start. Două motociclete Honda și una Ducati vor porni din spatele celor trei Yamaha, însă oarecum surprinzător, pe locul patru nu s-a clasat nici Dani Pedrosa, nici Marc Marquez, ci Cal Cruthclow de la LCR Honda.
Abia la o jumătate de secundă de Vinales s-a găsit Marquez, care va pleca din poziția a cincea a grilei. În urma lui va lua startul Andrea Dovizioso, care împreună cu Zarco a trebuit să se califice în a doua parte a calificărilor grație timpilor din Q1. Eforturile celor doi l-au împins pe Pedrosa, câștigătorul ultimului Mare Premiu, pe locul 13.
Marele Premiu al Valenciei
Sfârșitul unei ere în MotoGP! Valentino Rossi, la ultima cursă a carierei
14/11/2021 LA 08:56
Scott Redding, Pol Espargaro și Karel Abraham vor pleca din linia a treia a grilei de start, cei trei înregistrând deja tururi cu peste o secundă mai lente decât liderul Vinales. Bradley Smith, Jack Miller și Loris Baz au completat primele 12 poziții, australianul Miller fiind implicat înaintea calificărilor într-un accident înspăimântător de pe urma căruia, din fericire, nu a avut de suferit.
Jorge Lorenzo și Andrea Iannone vor avea de recuperat numeroase poziții în cursă, după ce weekendul lor nu a decurs grozav până acum. Cei doi s-au calificat abia pe locurile 16 și 17, în urma lui Alvaro Bautista și Jonas Folger. Aleix Espargaro, Danilo Petrucci, Hector Barbera, Sam Lowes și Tito Rabat au fost mai rapizi decât ultimul clasat, francezul Sylvain Guintoli – înlocuitor al absentului Alex Rins.
La clasa intermediară Moto2 Thomas Luthi a fost cel mai rapid pilot al calificărilor, fiind urmat de Francesco Bagnaia și Franco Morbidelli. Alex Marquez s-a clasat abia al șaselea pe cea de-a doua motocicletă a echipei Marc VDS.
În același timp, Jorge Martin a obținut pole position-ul la clasa Moto3 în fața lui Nicolo Bulega, Juanfran Guevara și Romano Fenati. Liderul clasamentului general, Joan Mir, va porni al optulea.
Motociclism
Performanță uluitoare! Pedro Acosta e campion mondial la Moto 3, la doar 17 ani
07/11/2021 LA 14:43
Motociclism
Coșmarul continuă pentru Marc Marquez: a fost operat a treia oară în șase luni la brațul drept
04/12/2020 LA 14:13