Fenomenul David Popovici se întoarce cu două medalii de aur de la Mondiale, acolo unde a dat reprezentație, atât în proba de 100 m liber, cât și în cea de 200 m liber. Aseară, sportivul român a devenit al doilea om din istorie care să facă această dublă istorică la CM, dar cu siguranță că, la 17 ani, Popovici va mai avea zeci de alte momente în care să își încânte fanii.
După ani de zile de antrenamente - stă în bazin până la 6 ore/zi -, Popovici și-a văzut visul cu ochii, cunoscând consacrarea la cel mai înalt nivel posibil. Cele două medalii de aur de la Mondiale și-au găsit deja locul într-o cutiuță, fără îndoială lângă acestea urmând să "sosească" multe alte bijuterii din cel mai strălucitor metal. Popovici a vrut să împărtășească acest moment deosebit cu prietenii virtuali de pe Facebook, niciun alt cuvânt nefiind util pentru a sintetiza bucuria nemărginită a unui copil care a muncit toată viața lui pentru a-și atinge idealurile.
https://i.eurosport.com/2022/06/23/3397491.png
Natație
Puștiul care a câștigat nouă medalii de aur la Naționalele de natație
ACUM 21 ORE
Pe Instagram, în schimb, David Popovici a avut un mesaj pentru prietenii virtuali. Unul simplu, care arată încă o dată că în spatele muncii titanice stă o persoană cu un bun simț ieșit din comun. "Hai că a fost frumos:)", mesajul puștiului de 17 ani, are o cheie ludică și nu lasă să se vadă miile de bazine făcute și sacrificiile incredibile depuse de un tânăr cu un vis.
https://i.eurosport.com/2022/06/23/3397492.png

Ce urmează pentru David Popovici, după dubla de aur de la Campionatele Mondiale

David Popovici va avea parte de o foarte scurtă vacanță, după performanța incredibilă reușită la Mondialele de la Budapesta. Românul va reveni în bazin, în competiții oficiale, în mai puțin de două săptămâni, urmând a participa la Campionatele Europene de Juniori, desfășurate la Otopeni.
După Europeanul de juniori, programul lui Popovici va fi la fel de încărcat. Pentru că, în perioada 11 august - 21 august, românul va merge la Europeanul de seniori de la Roma. Ca și Budapesta, capitala Italiei are un farmec aparte pentru înotătorul de 17 ani: anul trecut, acolo s-au ținut Europenele de juniori, iar fenomenul Popovici s-a întors acasă cu 4 medalii, dintre care 3 de aur (50m, 100m, 200m, toate probele în stilul liber).
Fanii care vor să îi ofere lui David Popovici o primire de mare campion după performanța fără echivalent în istorie îl pot aștepta pe adolescent duminică, la ora 21:00, pe Otopeni. Deși nu mai are vreun concurs la Mondiale, super-campionul nostru a ales să mai rămână câteva zile la Budapesta înainte de întoarcerea în București.
David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
01/07/2022 LA 11:56
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
30/06/2022 LA 07:25