Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici a stabilit un nou record mondial la 100 de metri, dar și un record de...gălăgie la Roma

Ion Alexandru

Actualizat 14/08/2022 la 10:58 GMT+3

David Popovici face colecție de recorduri în bazinul de la Foro Italico din Roma. După ce-l din apă la 100 de metri liber, David a stabilit și un record inedit de...decibeli. Românul a fost foarte încântat de faptul că a văzut atât bucurie în tribunele din capitala Italiei. "Obiectivul meu este să fac copii, români sau italieni, să se îndrăgostească de înot" a spus David.

David Popovici, la Campionatele Europene de la Roma

Credit imagine: facebook

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului European de Natație la seniori de la Roma și a stabilit și un nou record mondial în această cursă (46.86).​
Înotătorul din România a fost urmat de Kristof Milak (47.47) și de Alessandro Miressi (47.63).
Adversarii învinși de David în finala de la 100 de metri sunt foarte impresionați de performanța românului. "A fost o cursă genială, o bucurie să înot alături de David. El e un înotător fantastic, cred că e un soi de geniu nebun la 100 de metri liber, așa cum sunt eu la fluture și cred că e minunat că va fi prezent pe prima pagină mulți ani de acum încolo. Vreau să evoluez și în această probă, iar la Paris să fiu capabil să înot undeva foarte aproape de 47,00 de secunde" , a spus reprezentantul Ungariei, Kristof Milak. Aceasta este specialist în probele de fluture, unde are mai multe recorduri mondiale. După CM de la Budapesta, acesta și-a mutat concentrarea și pe probele de liber.
Înainte să se înfrunte în bazin, Popovici și Milak au vorbit despre această întâlnire.
„Kristof e un adversar de temut, dar trebuie să mă tem de el la fluture, iar de mine la liber. Poate și eu, mai târziu, o să trec la acest procedeu", a spus David. Milak are în palmares un titlu olimpic, trei mondiale, patru europene, toate la fluture. De partea cealaltă, italianul Alessandro Miressi, care s-a clasat pe locul al treilea a fost mai scurt: "Vreau să-l felicit pe David, care este incredibil", notează Gazeta Sporturilor.
Peste 117 decibeli în momentele în care David Popovici a doborât recordul mondial în proba de 100 m liber
„Bun venit în universul lui Popovici. După ce a doborât recordul competiţiei şi recordul european în a doua zi a Campionatului European, David Popovici a doborât acum recordul mondial cu timpul 46.86 la 100 m liber” - Federaţia Europeană de Nataţie.
„Zgomot ca al unui avion care decolează? La 117,5 decibeli, Foro Italico a ÎNNEBUNIT după ce l-au văzut pe David Popovici doborând recordul mondial la 100 m liber”, a adăugat LEN.
David Popovici va mai evolua la CE Natație Roma în probele de 200 m liber, 400 m liber și ştafetă 4x100 m liber în zilele următoare.
După calificarea în semifinale la 200 m liber, David Popovici va fi în lupta pentru finala în această seară de la ora 19.22.​
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol