Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici are planuri mari: "Recordul nu va rezista mult"! De ce reacția lui Phelps l-a impresionat cel mai tare

Nicu Savin

Actualizat 19/08/2022 la 22:19 GMT+3

David Popovici a stabilit un nou record mondial în proba "regină" a înotului, 100 metri liber, dar românul este încrezător că poate înota și mai repede pe viitor. Marile legende ale natației l-au felicitat pentru succesul său, dar sportivul de numai 17 ani a dezvăluit că reacția lui Michael Phelps l-a impresioant cel mai tare dintre toate.

David Popovici

Credit imagine: Instagram

David Popovici a revenit în țară după succesele uriașe de la Europene de la Roma, acolo unde a cucerit aurul la 100 și 200 de metri liber, doborând și recordul mondial la priam dintre probe, care îi apaținea lui Cesar Cielo și data din 2009.
Vorbind despre performanța sa, Popovici a spus că nu a sărbătorit cu fast și a menționat că are planuri mari, dorindu-și ca pe viitor să-și doboare propriul record. În același timp, sportivul nostru a spus că dintre toate reacțiile din lumea natației în urma izbânzii sale, cel mai mult l-a impresionat cea a legendarului Michael Phelps.
"A fost foarte frumos la Roma, m-am bucurat să mă întorc, am înotat în fața a 7.000 de spectatori. A fost tot ce aveam nevoie pentru a duce sportivul, în cazul ăsta pe mine, la un nivel foarte înalt. Nu prea aveam niciun obiectiv pentru Campionatul European de seniori de la Roma, dar mi-am propus să mă distrez și să înot foarte repede.
Cel mai frumos mesaj de felicitare pe care l-am primit a fost de la Michael Phelps, care a pus la el pe Instagram Story că sunt rapid și cred că de mic îmi doream să mă cunoască cineva atât de important.
Am reușit și cel mai impresionant rezultat, să devin cel mai rapid înotător din istorie. A însemnat foarte mult, îmi doresc de când mă știu să devin cel mai rapid din istorie la ceva. Sper să vină cineva să-l bată și să concurez cu el. Recordul ăsta nu va rezista foarte mult, voi veni eu din urmă și-l voi bate, voi veni din urma mea", a spus Popovici în cadrul unui interciu organizat de Federația Română de Natașie și Pentatlon Modern, care a fost difuzat pe TVR.
Citește și:

DAVID POPOVICI VA FI RECOMPENSAT DE MTS PENTRU PERFORMANȚELE DE LA ROMA

David Popovici va fi recompensat de Ministerul Tineretului și Sportului pentru performanțele de la Campionatele Europene. Sportivul va încasa din partea MTS câte 37.000 de lei pentru fiecare din cele două medalii, ceea ce duce la un total de 74.000 de lei, adică puțin peste 15.000 de euro.
Supranumit "Racheta din România", David Popovici a primit o sumă mult mai substanțială după medaliile de aur cucerite la Campionatele Mondiale de la Budapesta, acolo unde a fost campion la 100 şi 200 metri liber. După acea performanță uluitoare, Nicolae Ciucă a luat decizia să îl recompenseze pe David cu un milion de lei (200.000 de euro) din fondul de rezervă al Guvernului.
Pentru David Popovici nu urmează nicio vacanță. După câteva zile de relaxare, sportivul de la Dinamo se va deplasa în Peru, unde va participa la Campionatele Mondiale de juniori, care vor avea loc la Lima în perioada 30 august - 4 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo