David Popovici a ajutat enorm sportul românesc să iasă din anonimat în ultima vreme. Performanțele uluitoare ale înotătorului de numai 17 ani au făcut ca întreaga lume să vorbească despre țara noastră, iar acest lucru este extrem de important, în special pentru că inspiră o sumedenie de copii care vor să se apuce de sport.
La fel s-a întâmplat și la Roma, unde a cucerit două medalii de aur, la 100 de metri liber, cu nou record mondial, respectiv la 200 de metri liber, cu un timp care-l plasează pe locul 3 în ierarhia celor mai rapizi oameni din istoria acestei probe.
Întrebat la ce s-a gândit când a urcat a doua oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Foro Italico, Popovici nu a ezitat să spună că primele sale gânduri s-au îndreptat către mulțimea de fani români din tribune, care au fluturat tricolorul în timpul cursei sale.
Campionate europene
Popovici are planuri mari: "Recordul nu va rezista mult"! De ce l-a impresionat reacția lui Phelps
19/08/2022 LA 19:16
"Pe podium m-am gândit la toate steagurile României din tribună, la lumea care țipa și mă aplauda", a spus Popovici.
Citește și:

David Popovici pomenește de România la fiecare performanță obținută

Cu puțin timp în urmă, David a avut o postare scurtă, dar sugestivă, privind performanța sa de aseară. Acesta s-a rezumat să scrie numele țării noastre între două emoticoane cu drapelul național. Marele campion a folosit și un joc de cuvinte care reflectă exact avetura sa la Campionatele Europene: "Veni, Vidi, Popovinci".
Postarea s-a viralizat rapid în meciul on-line și în numai 3 ore a strâns peste 25.000 de reacții, peste 1000 de comentarii și peste 600 de distribuiri.
Pentru Popovici urmează o zi de pauză, după care va reveni în bazin pentru proba de 400 metri liber, una la care nu a excelat până acum, deci așteptările nu sunt foarte mari. Totuși, având în vedere ce a realizat în ultimile zile, nu ar fi exclus ca românul să obțină o medalie și în această probă mai lungă.
Campionate europene
Promisiunea făcută de Eduard Novak lui David Popovici, după revenirea campionului mondial în țară
19/08/2022 LA 09:45
Campionate europene
David Popovici, lăudat de jurnaliștii Mundo Deportivo! Cum l-au caracterizat pe campionul de 17 ani
19/08/2022 LA 07:42