Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici s-a calificat în semifinale la 200 de metri liber

Ion Alexandru

Actualizat 14/08/2022 la 11:17 GMT+3

David Popovici a scris istorie sâmbătă, după ce a corectat recordul mondial în proba regină a înotului, 100 de metri liber. Ambițiile românului nu se opresc aici. La 200 de metri vrea să cucerească o nouă medalie de aur la Roma.

David Popovici face istorie la Europenele de natație de la Roma

Credit imagine: Getty Images

Campion mondial la Budapesta, la 200 de metri liber, David Popovici este mare favorit pentru o nouă medalie de aur și la Europene.
La Budapesta, David Popovici a avut un singur adversar de luat în seamă, cronometrul! Puștiul de 17 ani a fost dominat atât în serii, cât și în semifinale, dar mai ales în finală. Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori în finala mondială de la Budapesta, 1:43.21. Distanța față de următorul clasat a fost foarte mare, pe locul doi fiind coreeanul Hwang Sun-woo, cu timpul de 1:44.47. Cel mai bine clasat european a fost britanicul Tom Dean, care a luat medalia de bronz cu timpul 1:44.98. Tom Dean s-a retras chiar îniantea seriilor la Europeanul de la Roma! La Jocurile Olimpice de la Tokyo, David Popovici a fost foarte aproape de medalii, dar a terminat după o cursă foarte bună la 200 de metri liber pe locul 4.
picture

David Popovici, cursă uriașă în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

Popovici s-a impus în seria sa de la Europeanul de la Roma cu timpul 1:46.87 și va merge în semifinale cu al doilea timp din serii, după ungurul Milak.
După ce a stabilit un nou record mondial la 100 de metri, Popovici are ca obiectiv corectarea și a celui de la 200 de metri. Neamțul Paul Biedermann l-a stabilit, tot la Roma și tot în 2009, ca și brazilianul Cesar Cielo la 100 m în epoca costumelor întregi. Biedermann a oprit cronometrul la 1:42.00, o performanță foarte greu de atins!
Citește și:

Programul lui David Popovici la Europenele de la Roma

Pentru dublul campion mondial nu va fi timp prea mare pentru sărbătorirea aurului european. David revine mâine dimineață în bazin pentru seriile de la 200 de metri liber și de la ștafeta de 4x100 de metri liber.
UPDATE / Andrei Mircea Anghel este în semifinale la 50 de metri spate. Sportivul de la CSM Bucuretio a obținut această calificare cu al 13-lea timp.
UPDATE / Ștafeta de 4x 100 metri a României nu se va putea lupta pentru medalii la Europeanul de natație de la Roma. Echipa noastră a obținut al 12-lea timp în semifinale, 3:17.94. David Popovici și-a dominat schimbul cu 47.85.
Și în proba de 200 de metri liber românul e mare favorit la medalia de aur, dar Popovici va încerca tripla, urmând să concureze, în premieră la acest nivel, și la 400 de metri liber.
Astăzi:
Semifinale 200 de metri liber (ora 19:11)
Finala 4x100 de metri liber (ora 20:15)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol