Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Justin Ress a fost descalificat în finala probei de 50 m spate, în care Glință a terminat pe 4

Bianca Dumitru

Actualizat 25/06/2022 la 19:54 GMT+3

Astăzi a avut loc finala probei de 50 de metri spate de la Campionatele Mondiale de natație, cursă la care a participat și românul Robert Glință. Justin Ress a terminat primul proba, dar a fost descalificat, medalia de aur ajungând la compatriotul său, Hunter Armstrong.

Hunter Armstrong și Justin Ress

Credit imagine: Getty Images

Robert Glință s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 50 de metri spate de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, înotând în 24,57 de secunde, la fel ca grecul Apostolos Christou.
Medalia de aur a fost adjudecată de americanul Hunter Armstrong, care a urcat pe locul 1 după ce compatriotul său, Justin Ress, a fost descalificat în urma unei analize video a cursei.
Clasamentul din finala probei de 50 de metri spate
Ress a încheiat cursa în 24,12 secunde, iar Armstrong a ajuns la finish cu o întârziere de doar două sutimi de secundă (24,14 secunde), cei doi bucurându-se împreună la finalul probei.
În momentul în care Justin Ress se pregătea să dea un interviu lângă bazin, arbitrii au analizat proba, întârziind anunțarea clasamentului final.
Citește și:

Motivul pentru care Justin Ress a fost descalificat

Ulterior, când au publicat topul oficial, Ress nu apărea în fruntea ierarhiei, ci la finalul acesteia, în dreptul său fiind notat DSQ, indicator pentru descalificat.
Americanul a pierdut medalia de aur pentru că ar fi încheiat cursa în totalitate sub apă, fără ca vreo parte a corpului său să fie deasupra apei în momentul în care a atins peretele, așa cum a notat fostul înotător Kyle Sockwell pe rețelele de socializare.
În urma descalificării lui Justin Ress, italianul Thomas Ceccon a urcat pe locul 3, cucerind medalia de bronz după ce a înotat în 24,51 de secunde, iar polonezul Ksawery Masiuk (24,49 de secunde) și-a adjudecat argintul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo