Robert Glință a cucerit miercuri medalia de bronz în proba de 50 de metri spate din cadrul Campionatului European de natație în bazin scurt de la Kazan. Înotătorul român în vârstă de 24 de ani, privit cu mare încredere în vederea performanțelor viitoare, a fost cronometrat cu 22 de secunde şi 74 de sutimi, nou record naţional.
Medalia de aur i-a revenit rusului Kliment Kolesnicov, 21 de ani, cu 22.47, nou record al competiţiei. Pe locul al doilea s-a clasat italianul Michele Lamberti, aniversatul zilei, cu 22.65. Lamberti a împlinit chiar azi 21 de ani și și-a făcut un cadou pe care și-l va aminti cu siguranță. Glinţă a intrat în finală cu al şaselea timp, 23.13, el îmbunătăţindu-şi mult performanţele la această ediţie a CE de la serii (23.23) la finală.
Natație
Antrenorul lui Glință despre David Popovici:"Mamă, acest băiat va distruge tot ce știm despre înot!"
08/10/2022 LA 09:50

David Popovici, eroare incredibilă în seriile probei de 400 de metri

Ieri, David Popovici a fost protagonistul unui episod nefericit la Campionatele Europene de natație în bazin scurt, care se desfășoară în această sătpămână la Kazan (Rusia). Românul care a fost la un pas de o medialie olimpică la Tokyo a început competiția în seriile probei de 400 de metri și, în mod normal, nu ar fi trebuit să aibă emoții pentru calificarea în semifinale.
De altfel, Popovici a dominat destul de clar seria din care a făcut parte, însă numai până la un moment dat. Lungimea bazinelor scurte este de 25 de metri, nu de 50 de metri cum se întâmplă la competițiile majore. Astfel, la proba de 400 de metri înotătorii au de parcurs 16 lungimi. Popovici era primul în seria sa, dar s-a oprit inexplicabil când mai avea de înotat 2 lungimi de bazin, adică 50 de metri.
Sportivul român și-a dat seama destul de repede de gafa comisă, văzându-l pe unul dintre oponenții săi că își continuă cursa, și a început din nou să înoate, dar pauza l-a scos din ritm și a pierdut timp prețios. Chiar dacă a terminat seria respectivă pe locul doi, Popovici a ratat calificarea în finala din sesiuenea de seară (la proba de 400 de metri liber înotători cu cei mai buni 8 timpi din serii se califică în finală, sărindu-se peste semifinale).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Natație
Robert Glință, mărturisiri dureroase despre drumul spre succes: "A trebuit să mă târăsc pe coate!"
04/07/2022 LA 13:34
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58