Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Glință a terminat pe locul 6 în finala europeană la 100 de metri liber

Andrei Nicolae

Actualizat 07/11/2021 la 19:12 GMT+2

Robert Glință a înotat distanța în 46.74, sub ce a reușit în semifinale, când a stabilit și un record național în bazin scurt, dar se întoarce acasă cu două medalii de la Campionatele Europene de la Kazan.

Robert Glință

Credit imagine: Getty Images

România a fost la înălțime la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Kazan. A urcat de trei ori pe podium, având tot setul de medalii la finalul întrecerilor.
David Popovici a câștigat sâmbătă medalia de aur la 200 de metri liber. Iar Robert Glinţă a luat medalie în primele două probe în care a luat startul la Kazan, argint la 100 m spate şi bronz la 50 m spate.
În ultima zi de întreceri, Robert Glințăa fost într-o altă finală, într-o probă mai puțin obișnuită pentru el, cel puțin în competițiile oficiale, la 100 de metri liber. El s-a calificat cu al 6-lea timp, 46.64, care a însemnat și un nou record național pe această distanță, în bazin scurt.
În finală, reprezentantul României a înotat cele patru bazine într-un timp apropiat de cel din semifinale, 46.64, cu care a terminat pe locul 6.

România a obținut primul titlu european din istorie în bazin scurt

România a încheiat, așadar, o ediție memorabilă a Campionatelor Europene de înot în bazin scurt, în contextul în care medalia de aur a lui David Popovici a fost prima din istoria participărilor. În bazin scurt, România a mai fost pe podium, dar a obținut medalii de argint și de bronz, inclusiv prin Robert Glință.
Camelia Potec s-a declarat încântată de succesul lui David Popovici, care a devenit deja o certitudine, iar aceasta a mărturisit faptul că a avut emoții foarte mari pentru sportivul român: "Am trăit cu emoții foarte mari finala. Eu am ajuns de ieri în țară, așa că am urmărit finala pe laptop și cred că e mult mai greu decât să urmărești lucrurile de la fața locului. Dacă eram lângă bazin aș fi simțit încrederea lui David.
David este un sportiv de excepție, un campion în adevăratul sens al cuvântului. A demonstrat întotdeauna că atunci când își stabiletșe un oibectiv, este serios în ceea ce înseamnă pregătirea. E foarte sigur pe el înainte de probe, foarte calculat. Mă bucur că i-au ieșit toate lucrurile în această finală de 200 de metri liber, este pentru prima oară când participă la o asemenea competiție într-un bazin scurt.
A început cu o mică greșeală în proba de 400 de metri liber, dar a învățat mult din proba respectivă. A învățat cum să împingă în perete, cum să se răsucească. Mă bucur enorm că avem o generație care câștigă medalii pentru România.", a spus Camelia Potec, pentru Digi Sport.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol