Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, bronz la 100m liber, la Europenele în bazin scurt! Românul, revenire superbă

Nicu Savin

Actualizat 10/12/2023 la 19:27 GMT+2

David Popovici a încheiat într-o notă pozitivă Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni. După ce a terminat pe locul 4 finala de la 200 m liber, starul român a făcut o cursă mai bună la 100 m liber și a câștigat medalia de bronz. Sportivul nostru a întors al 7-lea la 75 de metri, dar a avut o ultimă lungime de senzație și a terminat al 3-lea.

David Popovici

Credit imagine: Getty Images

David Popovici s-a numărat printre marile staruri prezente la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni, dar campionul nostru risca să termine competiția fără medalie. Ieri seară, Popovici a terminat abia pe locul 4 finala probei de 200 m liber, la care luase aurul în urmă cu doi ani, la Kazan.
Ulterior, David a înotat în semifinale la 100 m liber și s-a calificat în penultimul act cu al 7-lea timp. Marea finală a avut loc în această seară, iar românul a avut o evoluție mai bună și a câștigat medalia de bronz. Popovici a înotat cele 4 lungimi de bazin în 46,05 secunde, devansându-l cu două sutimi pe britanicul Matthew Richards, campionul de la 200 metri liber. Aurul i-a revenit francezului Maxime Grousset (45,46 s), iar argintul italianului Alessandro Miressi (45,51 s). Popovici a început slab cursa și a întors ultimul după 25 de metri, iar după 75 de metri era al 7-lea. Pe ultima lungime, David a înotat fantastic și a reușit să termine pe poziția a 3-a.
Trebuie notat că timpul lui David Popovici a fost mult mai slab decât personal best-ul său pe această distanță. La Mondialele de la Melbourne din 2022, românul s-a clasat pe locul 4 în finala de la sută, oprind cronometrul la 45,64 secunde, record național și record mondial de juniori. Prin acea performanță, Popovici a devenit al 17-lea cel mai rapid din istorie la 100 m liber, în bazin scurt.

David Popovici, aur la 100 m liber, la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni

Medalia de bronz câștigată azi este a 2-a pentru Popovici în cariera sa la competiția continentală în bazin scurt și a 15-a pentru România. De-a lungul timpului, sportivii noștri au câștigat alte 13 medalii: 4 de argint și 9 de bronz. La actuala ediție a mai urcat pe podium și Andrei Ungur, care a luat bronz la 100 metri spate. În această seară, Robert Andrei Badea (16 ani) a reușit o performanță lăudabilă, terminând pe locul 5 finala de la 400 m mixt.
Așadar, David Popovici încheie într-o notă pozitivă un an 2023 foarte complicat pentru el, în care nu a mai reușit să repete performanțele fabuloase din 2022, când a luat pe sus lumea natației mondiale, devenind dublu campion mondial și european în bazin olimpic și recordman mondial în proba regină a înotului: 100 m liber. Medalia câștigată la Otopeni poate fi un imbold moral pentru ceea ce urmează. Marele obiectiv al lui David Popovici este să ajungă în formă maximă la Jocurile Olimpice de la Paris.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol