Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, calificare fără emoții în finala probei de 100 m liber, la Europenele în bazin scurt

Nicu Savin

Actualizat 09/12/2023 la 20:34 GMT+2

David Popovici a trecut repede peste deamăgirea ratării podiumului la 200 m liber și s-a calificat fără emoții în finala probei de 100 m liber din cadrul Campionatelor Europene în bazin scurt de la Otopeni. Românul a terminat pe locul doi semifinala în care a înotat și acces în ultimul act cu al 6-lea timp (46:48 secunde).

David Popovici

Credit imagine: Getty Images

David Popovici a avut o zi plină la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni. În sesiunea de dimineață, românul a înotat în serii la 100 metri liber și s-a calificat fără probleme în semifinale, cu al doilea timp.
În sesiunea de seară, David a avut ocazia să obțină o primă medalie la această ediție, dar s-a clasat abia pe locul 4 în marea finală de la 200 metri liber, în spatele britanicilor Matt Richards și James Guy și a lituanianului Danas Rapsys. Astfel, Popovici nu doar că a ratat șansa de a-și apăra titlul cucerit acum doi ani la Kazan, dar nici nu a ajuns pe podium, lucru care la care puțini specialiști se așteptau.

David Popovici, calificare fără emoții în finala probei de 100 metri liber, la Europenele în bazin scurt

În mod cert, ratarea unei medalii a fost greu de digerat pentru campionul nostru, dar acesta a reușit să se adune repede și a avut o prestație solidă în semifinalele de la 100 metri liber. La puțin peste o oră de la finala de 200 m liber, David a revenit în bazin și a terminat pe locul doi semifinala în care a înotat cu un timp de 46:48 secunde. Românul a fost învins numai de britanicul Matthew Richards, care a avut un timp cu 25 de sutimi mai bun (46:23 secunde). Primii doi clasați din fiecare semifinală s-au calificat în ultimul act, astfel că David era deja sigur că va concura în cursa pentru medalii.
Semifinala a 2-a a fost mult mai rapidă și a fost câștigată de francezul Maxime Grousset, cun un timp de 45:63 secunde. Alessandro Miressi, omul care a avut cel mai bun timp în serii și care a câștigat medalia cu argint la ultimele două ediții ale Europenelor la această probă, a terminat pe locul 2, la 13 sutimi distanță (45:76 secunde).
Popovici a avut, per total, al 6-lea timp, astfel că în lupta pentru medalii va înota pe culoarul al 2-lea. În prima semifinală a concurat și Patrick Sebastian Dinu, dar acesta a terminat pe locul 7 și a ratat calificarea în ultimul act.
Marea finală a probei de 100 metri liber va avea loc duminică seara, de la ora 19:08.
România rămâne deocamdată cu o singură medalie la actuala ediție a Campionatelor Europene, bronzul obținut de Andrei Ungur la 100 m spate. În total, România a ajuns la 14 medalii cucerite în istoria acestei competiții, dintre care doar una de aur.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol