Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, reacție plină de fair-play, după ce a ratat podiumul la 200 m liber! Elogii pentru rivali

Nicu Savin

Actualizat 09/12/2023 la 21:13 GMT+2

David Popovici nu a reușit să urce pe podium în proba de 200 m liber din cadrul Campionatelor Europene în bazin scurt de la Otopeni, terminând finala abia pe locul 6. Totuși, românul nu s-a arătat foarte afectat și a avut puterea să-și felicite adversarii. În același timp, sportivul nostru a avut numai cuvinte de laudă la adresa fanilor, spunând că nu a mai simțit niciunde o asemenea atmosferă.

David Popovici, Fukuoka

Credit imagine: Getty Images

David Popovici a avut o zi plină la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni. Românul a intrat prima dată în bazin în sesiunea de dimineață, pentru seriile de la 100 m liber, probă la care s-a calificat ulterior în marea finală. Între cele două curse pe 4 lungimi de bazin, Popovici a concurat și în finala probei de 200 metri liber, la care era deținătorul titlului european, după succesul de acum doi ani de la Kazan.
Deși a acces în finală cu cel mai bun timp, sportivul nostru nu doar că a ratat șansa de a-și apăra titlul european, dar nu a prins nici măcar podiumul. Popovici s-a clasat pe locul 4, în spatele britanicilor Matt Richards și James Guy și a lituanianului Danas Rapsys.
Chiar dacă dezamăgirea ratării unei medalii în fața propriilor fani trebuie să fie mare, Popovici nu a părut foarte afectat de rezultatul de azi. Sportivul nostru a avut un discurs plin de fair-play și i-a elogiat pe adversarii care l-au învins.
"Am avut un timp foarte bun, dar astăzi au fost trei băieţi şi mai buni decât mine pe care îi aplaud, îmi place să mă întrec cu ei. Sunt prieten cu ei, sunt prieten foarte bun cu lituanianul, cu Danas Rapsys, care m-a luat cu puţin. Pentru noi e o distracţie, cum ar trebui sportul să fie. Ne-am simţit bine, ne-am distrat.", a spus Popovici, citat de as.ro.

David Popovici, încântat de atmosfera creată de fanii români la Otopeni

În același timp, David a ținut să evidențieze atmosfera superbă creată de fanii prezenți la bazinul din Otopeni și a subliniat că medaliile nu reprezintă cel mai important lucru în sportul pe care îl practică.
"Sigur avem cei mai buni spectatori. Am fost la concursuri în Italia, unde italienii erau aclamaţi, dar nu se compară cu atmosfera generată de spectatorii români. Am fost în Abu Dhabi, în Australia, în Rusia, am fost peste tot în lume şi parcă e cea mai bună galerie pe care am simţit-o şi te face să te simţi foarte bine atunci când intri şi vezi şi auzi tot.Medaliile nu contează aşa tare, timpii contează şi contează să te simţi bine. Nimănui nu îi place să piardă, tuturor ne place să câştigăm, însă nu e cel mai important lucru de pe pământ", a completat Popovici.
David Popovici va încerca duminică seara să urce pe podium la actuala ediție a Campionatelor Europene în bazin scurt. Românul va concura în finala probei de 100 metri liber, care va începe la ora 19:08. România rămâne deocamdată cu o singură medalie la actuala ediție a Campionatelor Europene, bronzul obținut de Andrei Ungur la 100 m spate. În total, România a ajuns la 14 medalii cucerite în istoria acestei competiții, dintre care doar una de aur.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol