Popovici (17 ani) a fost urmat în finală de francezul Maxime Grousset, 47,64, şi de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47,71. David Popovici reuşise cel mai bun timp atât în serii (47,60), cât şi în semifinale, stabilind un nou record mondial de juniori (47 sec 13/100). De remarcat că în semifinale a fost mai rapid decât în finală.
Dublu campion mondial, adolescentul de 17 ani se bucură că a terminat în stil competiția de la Budapesta și speră că a inspirat tinerii din România cu performanța sa.
"Sincer, m-am bucurat că s-a terminat și că am reușit să termin concursul în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit și milioane de români - sper că nu exagerez - au fost mândri", a spus Popovici, la TVR.
Natație
Puștiul care a câștigat nouă medalii de aur la Naționalele de natație
ACUM 19 ORE
Premisele sunt fantastice pentru Popovici, care anunță că urmează să câștige noi și noi concursuri. Fără a fi lipsit de modestie, David a dezvăluit că nu a crezut că e în cea mai bună formă a sa înainte de competiția din capitala Ungariei, astfel că rezultatele l-au luat pe nepregătite și pe el.
"Urmează o vară plină, cu multe concursuri, dar în viitorul apropiat vreau o pauză. E nevoie de o "reveneală". Sunt optimist cu ceea ce mă așteaptă în viitorul apropiat. Nu m-am pregătit așa cum voiam pentru Mondiale, ceea ce îmi dă speranțe și mai mari. Nu înțelegeți că nu eram pregătit, doar că nu știam exact în ce formă sunt", a mai spus Popovici.

David Popovici sau "Romanian missile", campion mondial la Budapesta

David s-a ales cu porecla "Romanian missile" (Racheta românească), după cursele de la Budapesta. E un nickname pe care îl agreează, mai ales că primul care i-a spus așa a fost chiar unchiul său.
"Cred că unchiul meu mi-a zis prima oară "Romanian missile". E o poreclă care mă flatează. Dacă reușește să inspire oameni, mă bucur. Sunt un tip banal, care reușește să facă lucruri extraordinare alături de oamenii deosebiți din spatele lui", a concluzionat Popovici.
Talentatul sportiv român a scris miercuri o nouă pagină de istorie în înotul românesc, după ce a cucerit medalia de aur şi în proba de 200 m liber, luni seara, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100, un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100).
David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.
Robert Glinţă (25 ani), colegul său de la CS Dinamo, clasat pe ocupat locul 8 la 100 m spate, va evolua la 50 m spate, probă în care seriile şi semifinalele sunt programate pe 24 iunie, iar finala pe 25 iunie.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
01/07/2022 LA 11:56
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
30/06/2022 LA 07:25