UPDATE | David Popovici s-a calificat fără probleme, cu cel mai bun timp, în finala probei de 100 de metri liber de la Europene pentru juniori. A înotat în semifinale în 48 de secunde și 31 de sutimi, îmbunătățindu-și timpul din serii (49,61), deși nu a forțat, păstrându-și energia pentru finală.
Patrick Dinu, celălalt român din semifinale, a încheiat cursa în 50,72 de secunde, fiind pe locul 10 și ratând calificarea în ultimul act.

Natație
David Popovici şi Adrian Rădulescu, decoraţi de Iohannis! Mesajul președintelui pentru autorități
20/07/2022 LA 16:20
Deși înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo era considerat un specialist la 200 metri liber, David Popovici a făcut, în ultimul an, din cursa de 100 metri liber proba de semnătură. La Mondiale, acolo unde a câștigat aurul, a stabilit un timp fabulos, în semifinale, iar azi a confirmat forma excelentă în care se află.
David a terminat seria sa în 49,61 secunde, fiind singurul din cele 8 serii care a coborât sub 50 de secunde. Popovici a plecat foarte lent, întorcând al treilea (24,05 secunde), dar pe ultima lungime de bazin a recuperat tot și a terminat cu jumătate de corp avans față de locul secund.
Patrick Dinu (50,45 secunde) a fost al treilea în seria lui Popovici și merge în calificare cu un timp foarte bun. Dacă acesta se va auto-depăși, nu e exclus ca țara noastră să obțină două medalii în această probă.
Semifinalele la 100 metri liber sunt programate după-amiază, în timp ce finala, unde Popovici țintește al 4-lea aur din această săptămână, va avea loc duminică, în sesiunea finală a Euro 2022 pentru juniori.
Trebuie spus că românul de doar 17 ani a stabilit 5 dintre cei mai rapizi 10 timpi în cursele de 100 de metri liber în 2022. El conduce topul, cu 47,13 secunde, timp înregistrat în semifinalele de la Mondiale.
În plus, timpii în care a înotat la Europene în cele două ștafete cu care deja a concurat ocupă locurile 2 și 3 în clasamentul celor mai buni timpi din acest an.
https://i.eurosport.com/2022/07/08/3406887.jpg
David Popovici se mai află în top 10 și cu alte două performanțe stabilite la Budapesta, iar evoluțiile din ultimele zile ale sportivului îi fac pe specialiști să se întrebe cât va mai dura până "torpila din București" își va pune "semnătura" pe recordul mondial.

David Popovici are deja 3 medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, de la Otopeni

David Popovici a cucerit vineri a treia sa medalie de aur de la Campionatele Europene de înot pentru juniori. Sportivul a vorbit, după finala probei de 50 de metri liber, despre cum se simte atunci când înoată în fața fanilor români.
"Chiar dacă m-am obișnuit, e ceva special de fiecare dată. Ce mănânc? Multe și sănătos. Mă voi premia, poate, după tot concursul. Nu știu cu ce, va trebui să-mi dau seama atunci. Mai am doar o probă, posibil și ștafeta, nu știu încă sigur, dar e un tur de forță.
Am concurat în fiecare zi și trebuie să mă obișnuiesc pentru că voi face asta și la nivel mult mai înalt. Trebuie să câștig experiență și să pot fi la nivel cu ceilalți sportivi care pot face calificări, ștafetă, alte probe, una după alta.
Nu promit nimic, pentru că vreau ca lumea să stea cu sufletul la gură, însă o să termin cele două lungimi de bazin cât de repede o să pot. Proba mea preferată e 200 de metri liber, dar cu asemenea tribună, cred că lumea trăiește mai mult cu mine, pentru că nu își dă seama cine câștigă.
Oricine s-ar încărca de emoții, cred că și voi, și arbitrii. Sper că toată lumea are pielea de găină, ca și mine. E un sentiment de neegalat, de nedescris", a declarat David Popovici.
Sportivul de 17 ani își adjudecase deja, înainte de aurul de la 50 metri liber, cea mai strălucitoare medalie la 200 de metri liber și cu ștafeta masculină 4x100 de metri liber.
Natație
Povestea lui Vlad Stancu, surpriza Europenelor de înot pentru juniori! Ce relație are cu Popovici
14/07/2022 LA 06:59
Natație
David Popovici, "curtat" și în afara bazinului! Ce invitație a primit dublul campion mondial
13/07/2022 LA 20:33