După ce a rescris istoria natației, devenind al doilea sportiv din istorie care face dubla 100-200 la un Campionat Mondial, David Popovici nu va avea parte de multă odihnă. Azi își va permite "luxul" unui sushi sau a unei lasagna, așa cum a spus aseară, după finală, dar apoi urmează altă perioadă încărcată.
"Urmează un sezon competițional încărcat, dar pe care abia îl aștept. Apoi, urmează puțină pauză, reveneală să spun așa și voi reflecta la ce s-a întâmplat", a spus Popovici după aurul de la 100 m liber.
Dar nimeni nu se aștepta, probabil, ca Popovici să aibă doar o zi de pauză. Doar azi românul de 17 ani își va savura victoria, de mâine urmând a se întoarce la antrenamentele fizice, dar și la obișnuitele ture de bazin. David se va pregăti timp de trei zile la Budapesta, dorind să fie alături de bunul său prieten Robert Glință, apoi, odată Mondialele încheiate, se va întoarce la București.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
ACUM 8 ORE
"Primirea va fi duminică. Competiția se termină sâmbătă, iar sportivii vor fi primiți duminică, sper că așa cum se cuvine, de Ministerul Sportului și COSR.
Pentru David lucrurile sunt clare. Ne place să știm clar care e programul. El va rămâne la Budapesta alături de Robert Glință, care nu a terminat competiția. Acum îi ținem pumnii lui Robert, care participă în proba de 50 de metri spate.
Azi se va odihni, poate face ce vrea. Are libertatea de a face ce vrea. De mâine va începe să se pregătească din nou. Pe 5 iulie va la startul la Campionatele Europene de Juniori, de la Otopeni", a spus Camelia Potec pentru Gazeta Sporturilor.

Programul lui David Popovici la Europeanul de juniori de la Otopeni

Pentru David urmează o competiție în mai puțin de două săptămâni, iar românii vor avea ocazia să îl vadă pe viu, la Europeanul de Juniori, de la Otopeni. În următoarea perioadă, Popovici are ocazia să fie primul din istorie cu titluri în paralel la Mondialele de seniori, la Europenele de seniori și la Europenele de Juniori.
Probele la care va participa Popovici, la Campionatele Europene de la Otopeni
5 iulie
  • Dimineață, de la 10:00: Serii la 200 m, Serii 4x100 m stefeta
  • După-amiaza, de la ora 17:00: Semifinala 200 m, Finala 4x100 m stefeta
6 iulie
  • După-amiaza, de la ora 17:00: Finala 200 m
7 iulie
  • Dimineață, de la 10:00: Serii 50 m
  • După-amiaza, de la ora 17:00: Semifinala 50 m
8 iulie
  • După-amiaza, de la ora 17:00: Finala 50 m
9 iulie
  • Dimineață de la 10:00: Serii 100 m
  • După-amiaza, de la ora 17:00: Semifinala 100 m
10 iulie
  • După-amiaza, de la ora 17:00: Finala 100 m
Biletele pentru competiție vor costa între 30 și 60 de lei, în zilele semifinalelor și finalelor și cu siguranță bazinul va fi plin de fanii lui Popovici care vor să îl vadă pe viu pe dublul campion mondial care ne-a adus în ultimul an și jumătate atât de multe bucurii.
"Acesta e doar începutul. Avem un drum lung, lung în fața noastră. Vă iubesc pe toți (n.r. românii) și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat", a fost mesajul sincer al lui Popovici, după aurul câștigat aseară la 100 metri liber.
După Europeanul de juniori, programul lui Popovici va fi la fel de încărcat. Pentru că, în perioada 11 august - 21 august, românul va merge la Europeanul de seniori de la Roma. Ca și Budapesta, capitala Italiei are un farmec aparte pentru înotătorul de 17 ani: anul trecut, acolo s-au ținut Europenele de juniori, iar fenomenul Popovici s-a întors acasă cu 4 medalii, dintre care 3 de aur (50m, 100m, 200m, toate probele în stilul liber).
Fanii care vor să îi ofere lui David Popovici o primire de mare campion după performanța fără echivalent în istorie îl pot aștepta pe adolescent duminică, la ora 21:00, pe Otopeni. Deși nu mai are vreun concurs la Mondiale, super-campionul nostru a ales să mai rămână câteva zile la Budapesta înainte de întoarcerea în București.
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
IERI LA 07:25
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09