David Popovici este noua stea a sportului românesc și nu numai. Tânărul de doar 16 ani a reușit în 2021 performanțe remarcabile, care au atras atenția în toată lumea, iar acesta a fost desemnat cel mai bun tânăr sportiv din Europa.
Premiul Piotr Nurowski se acordă anual celor mai buni sportivi de pe "Bătrânul Continent", iar în 2021 David Popovici a primit cele mai multe voturi din partea celor 50 de Comitete Naționale Olimpice din Europa. Românul a devansat alți tineri sportivi care s-au remarcat în 2021 precum Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).
Natație
David Popovici, desemnat înotătărul anului de cea mai prestigioasă publicație de natație din lume
18/11/2022 LA 14:39
Pe lângă prestiugiul de a fi ales cel mai hun tânăr sportiv din Europa, David se va alege și cu o bursă de formare în valoare de 15.000 de €. David Piopovici este primul român care primește Premiul Piotr Nurowski (fost președinte al Comitetului Olimpic din Polonia, decedat în 2010 într-un accident aviatic). Gimnasta Larisa Iordache a fost aproape de această perfromanță în 2012, dar a ieșit pe locul secund în urma voturilor.

David Popovici a avut un 2021 de vis

David Popovici a fost unul dintre sportivii care ne-au adus atât de multă bucurie în 2021. Înotătorul dinamovist a avut parte anul acesta de mai multe momente de glorie, progresând enorm de la o competiție la alta și devenind o adevărată stea a sportului românesc, dar și a celui internațional.
Totul a început la Campionatele Europene de juniori din primăvară, unde David a obținut 3 medalii de aur și a reușit să doboare recordurile mondiale de juniori la 100 și 200 m liber. Ulterior a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a fost la câteva sutimi de secundă de o medalie, terminând al 4-lea în proba de 100 m liber.
În urmă cu câteva săptămâni, David Popovici a participat cu brio la Campionatele Europene în bazin scurt de la Kana, unde a câștigat medalia de aur în proba de de 200 m liber.
Așadar, distincția primită din partea mai marilor sportului european este pe deplin meritată pentru sportivul nostru și cu siguranță reprezintă un stimulent pentru a continua să-și îmbunătățească performanțele pe viitor.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Natație
David Popovici, sportivul român al anului 2022 în ancheta GSP. Distincție pe deplin meritată
15/11/2022 LA 21:55
Natație
David Popovici a încheiat cu stil naționalele de juniori în bazin scurt, luând aurul la 400 m liber
13/11/2022 LA 18:59