David Popovici s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice, încheind cursa cu doar două sutimi mai târziu decât medaliatul cu bronz, brazilianul Fernando Scheffer. Înotătorul de doar 16 ani a stabilit, însă, prin rezultatul din finală, un nou record mondial la juniori, înregistrând totodată cel mai bun timp al său pe distanța de 200 de metri: un minut, 44 de secunde și 68 de sutimi.
Robert Glință, cel care a reprezentat România în finala probei de 100 de metri spate, unde s-a clasat pe locul 8, l-a lăudat pe David Popovici pentru performanța din această dimineață. Sportivul consideră că tânărul său coleg are un potențial uriaș, fiind un fenomen pentru înot la nivel mondial.
"Este uimitor ce a reușit David la vârsta de 16 ani, este o performanță pe care e greu s-o concepem la adevărata ei valoare. David nu este un fenomen doar pentru natație românească, este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liberă în performanță.
Natație
David Popovici a ales România! De ce a refuzat puștiul minune al înotului românesc să meargă în SUA
13/10/2021 LA 13:36
Este setat din plin pentru succes, are un caracter și o personalitate demne de toată admirația. Eu îl admir și îl respect și sper să aibă toată susținerea de care are nevoie, pentru a reuși să-și atingă potențialul lui adevărat, care este fabulos, uriaș", a declarat Glință, potrivit Agerpres.

Urmează calificările la 100 de metri liber

Astăzi, David Popovici va concura în calificările probei de 100 de metri liber, programate începând cu ora 13:20 și care vor fi transmise în direct pe Eurosport. După finala din această dimineață, puștiul român a spus că este pregătit să se lupte cu cei mai buni înotători ai momentului.
"A fost o încălzire un pic mai lungă și cam grea, proba de 200 m, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. Eu mă aștept la un rezultat cel puțin la fel de bun. Nu am simțit presiune la 200 m și nu o s-o las să mă afecteze, pentru că ea există totuși, nici la 100 m. Pentru că deși sunt niște bestii ale înotului cele cu care mă întrec, mi-am câștigat dreptul să fiu lângă ei și să fiu una dintre bestii", a declarat Popovici.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Natație
Fanii Stelei s-au înfuriat după ce David Popovici a semnat cu Dinamo! Ce mesaj au postat
28/09/2021 LA 07:51
Natație
David Popovici are amintiri cu Djokovic de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! "Mi s-a părut drăguț"
06/09/2021 LA 16:05