Articol de Răzvan Cîrceag
David Popovici, înotătorul român în vârstă de doar 16 ani, a făcut senzație săptămâna trecută la Campionatul European de Juniori de la Roma. Popovici a cucerit nu mai puțin de patru medalii la Roma: trei de aur (50m, 100m, 200m) și una de argint în proba de ștafetă 4 X 100 de metri liber cu echipa României.
Și nu doar atât, tânărul înotător a doborat și o serie de recorduri mondiale, tot în cadrul aceluiași eveniment. Două în proba de 100 de metri și unul în proba de 200 de metri, și a reușit să stabilească cel mai bun timp din lume din 2021 (inclusiv la seniori), în proba de 100 de metri.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01

Problemele de sănătate l-au dus pe Popovici la înot

David Popovici s-a apucat de înot la 4 ani, la recomandarea medicilor. Pentru că fusese diagnosticat cu scolioză. Iar la 10 ani a doborât primul record național în proba de 50 de metri spate.
"Primele rezultate au apărut cam la doi ani după ce am început performanța, adică atunci când aveam nouă ani. Începusem să câștig campionate municipale și cupe, dar nimic la nivel național încă“, a povestit Popovici pentru newsweek.ro.

#ETalks cu David Popovici și antrenorul Adrian Rădulescu

Ce sacrificii face David Popovici pentru performanță

La fel ca toți ceilalți sportivi care au realizat performanțe remarcabile, Popovici e nevoit să facă destul de multe sacrificii. Totul pentru a-și îndeplini visele, obiectivele și pentru a rămâne constant la același nivel înalt. Conform newsweek.ro, înotătorul face 9 antrenamente pe săptămână, de câte două ore fiecare, iar în timpul unui antrenament parcurge 6 kilometri. În timpul școlii se trezește la ora 04:00, pentru ca la 5:45 să fie în bazin și, ulterior la liceu. După-amiază urmează al doilea antrenament.
"Stau bine și cu școala, încerc să echilibrez balanța dintre sport și lectură, iar până acum mi-a ieșit. Îmi place să îmi petrec timpul liber împreună cu prietenii mei, indiferent ce facem. Nu m-am gândit ce aș vrea să fac pe lângă înot, mi se pare că nu are sens să o fac acum. Este prea devreme, îmi voi face griji pentru asta mai târziu", a mai spus David Popovici pentru sursa citată.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrată digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50