David Popovici nu a cucerit vreo medalie la Tokyo, dar puștiul de 16 ani a impresionat pe toată lumea cu evoluțiile sale de la Jocurile Olimpice și a fost denumit de presa internațională noul fenomen din natație. El a revenit azi în România și a fost primit ca un adevărat erou la aeroport.
În afară de ziariști, câțiva colegi de liceu și directorarea uității de învățământ unde studiază David l-au așteptat pe acesta cu un banner imens pe aeroportul Otopeni. Dar surprizele nu s-au oprit aici pentru sportivul român, membri formației Subcarpați, una extrem de apreciată de către David, au fost și ei prezenți pentru a-și arăta susținerea față de omul care a fost la un pas de o medalie olimpică la numai 16 ani.

David Popovici și-a mai îndeplinit un vis după Jocurile Olimpice

Natație
David Popovici a ales România! De ce a refuzat puștiul minune al înotului românesc să meargă în SUA
13/10/2021 LA 13:36
"Mă așteptam la o primire, dar nici la primirea asta. Foarte frumos, au venit băieții de la Subcarpați, sunt fanul lor. La colegi nu mă așteptam, m-au surprins câteva fețe", a declarat David Popovici la revenirea în țară. În urmă cu patru zile, David Popovici a scris pe propriul cont de Instagram: "Subcarpați, totul e făcut cu sudoarea frunții", exprimându-și admirația față de trupă. Și membrii trupei și-au arătat respectul față de David: "La 16 ani să fii locul 4 pe planeta asta e mare lucru... și ăsta e doar începutul! Big Up, David!"
David Popovici are numai 16 ani, însă vârsta și lipsa experienței nu l-au trădat pe noul fenomen din natație. În proba de 200 de metri, David s-a clasat pe locul 4 în finală, fiind la numai sutimi de secundă distanță de medaliatul cu bronz. De asemena, Popovici s-a calificat și în finala de la 100 de metri, unde a teminat pe locul 7. Românul nu a mai avut suflu și la 50 de metri, unde nu a reușit să facă nici măcar semifinale, dar potențialul arătat ne dau mari speranțe că viitorul va fi unul strălucit.
https://i.eurosport.com/2021/08/02/3191500.jpg
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Natație
Fanii Stelei s-au înfuriat după ce David Popovici a semnat cu Dinamo! Ce mesaj au postat
28/09/2021 LA 07:51
Natație
David Popovici are amintiri cu Djokovic de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! "Mi s-a părut drăguț"
06/09/2021 LA 16:05