David Popovici nu a luat vreo medalie la Tokyo, dar a fost primit ca un adevărat superstar la revenirea în România. Prestațiile românului de la Jocurile Olimpice au impresionat, iar iubitorii sportului din România văd în înotătorul de numai 16 ani un mare furnizor de medalii la competițiile viitoare.
În afară de ziariști, câțiva colegi de liceu și directorarea uității de învățământ unde studiază David l-au așteptat pe acesta cu un banner imens pe aeroportul Otopeni. Dar surprizele nu s-au oprit aici pentru sportivul român, membri formației Subcarpați, una extrem de apreciată de către David, au fost și ei prezenți pentru a-și arăta susținerea față de omul care a fost la un pas de o medalie olimpică la numai 16 ani.

David Popovici, cursă uriașă în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01
"Mă așteptam la o primire, dar nici la primirea asta. Foarte frumos, au venit băieții de la Subcarpați, sunt fanul lor. La colegi nu mă așteptam, m-au surprins câteva fețe", a declarat David Popovici pe aeroport.

David Popovici, încrezător că poate lua o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris

Evident, înotătorul român a fost asaltat de întrebări, dar acesta nu s-a arătat deranjat de acest lucru și a răspuns la fiecare dintre ele.
Întrebat care va fi primul lucru pe care îl va ajunge acasă, Popovici a oferit un răspuns savuros: "Pe lângă faptul că o să dorm și o să vorbesc cu prietenii, cred că o să mănânc sushi, am mâncat sushi mai bun în România decât ce am reușit să mănânc în satul olimpic".
În privința planurilor de viitor, Popovici nu a ascuns că se gândește deja la Jocurile Olimpice de la Paris (2024), unde crede că poate obține o medalie. Românul a admis că a fost foarte motivat la Tokyo știind că ai săi conaționali s-au trezit pentru a-i urmări cursele.
"Eu sunt destul de sigur că pot obține o medalie la Paris, dar, până acolo mai sunt destul de multe concursuri și sper să le urmăriți. Foarte tare m-a motivat că știam că lumea e trează la semifinale și finale în România, am înotat cu gândul la voi, la toți românii.M-a ajutat ft mult", a completat Popovici.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50