Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O eroare face ca șase înotători polonezi să părăsească Tokyo. Aceștia amenintă federația cu acțiuni în instanță

Daian Cutu

Actualizat 20/07/2021 la 12:14 GMT+3

Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat înainte de start pentru șase înotători din Polonia. Totul a pornit de la o eroare a Federației de Natație locale.

Alicja Tchorz

Credit imagine: Getty Images

Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat înainte de start pentru șase înotători din Polonia. Totul a pornit de la o eroare a Federației de Natație locale.
Protagoniștii au fost nevoiți să revină în țară și i-au cerut președintelului federației de specialitate demisia. De asemenea, ei vor să demareze o acțiune în instanță pentru ca cei vinovați să fie trași la răspundere.
Potrivit Reuters, pe lista pentru Tokyo au fost trecuţi 23 de sportivi - toţi cei care au obţinut baremul de calificare -, dar potrivit regulilor FINA, Polonia putea alinia pentru această ediţie a Jocurilor Olimpice doar 17 înotători.
Alicja Tchorz, Bartosz Piszczorowicz, Aleksandra Polanska, Mateusz Chowaniec, Dominika Kossakowska şi Jan Holub sunt cei 6 sportivi care au fost nevoiţi să se întoarcă în Polonia din cauza gafei Federaţiei.
"Doresc să îmi exprim marele regret şi tristeţea privind această situaţie", a declarat Pawel Slominski, președintele Federației de Natație din Polonia. Oficialul și-a recunoscut greșeala, însă nu a anunțat nimic legat de o eventuală demisie.
Alicja Tchorz (28 de ani) nu și-a putut ascunde supărarea și a răbufnit asupra celor care i-au distrus visul de a concura la Tokyo: "Imaginaţi-vă că vă sacrificaţi cinci ani din viaţă şi acest sacrifiu se transformă într-un eşec uriaş", a declarat sportiva specializată în stilul liber.
Emoțiile olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. România - Honduras este joi, 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo