Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Glință, supărat, deși s-a calificat în finala de 100 de metri spate. "Nu sunt deloc mulțumit"

Daian Cutu

Actualizat 26/07/2021 la 11:30 GMT+3

Robert Glință a reușit încă o performanță mare pentru natația noastră. Acesta s-a calificat incredibil în finala de 100 metri spate, cu al 8-lea timp, la diferența minimă posibilă: el a avut o sutime peste doi ocupanți ai locului 9, la general: japonezul Irie Ryosuke și americanul Joseph Armstrong.

Robert Glință

Credit imagine: Eurosport

Robert Glință a reușit încă o performanță mare pentru natația noastră. Acesta s-a calificat incredibil în finala de 100 metri spate, cu al 8-lea timp, la diferența minimă posibilă: el a avut o sutime peste doi ocupanți ai locului 9, la general: japonezul Irie Ryosuke și americanul Joseph Armstrong.
Cursa pentru medalii la 100 metri spate e mâine dimineață, de la 4:59, în direct pe Eurosport 1.

Robert Glință: "Nu sunt deloc mulțumit de felul în care am înotat la această ediție, mai am o șansă să-mi schimb părerea"

Înotătorul de 24 de ani a avut un discurs dus despre propriile sale evoluții de la Tokyo: "Mă simțeam destul de binișor în apă, legat de simțul bazinului și atmosfera de care am avut parte în pregătire. Însă nu pot spune că mă aflu în cea mai grozavă formă, că mă simt foarte rapid, de aceea și performanțele sunt mai slabe. Nu sunt deloc mulțumit de felul în care am înotat la această ediție, mai am o șansă să-mi schimb părerea", a explicat acesta, pentru Gazeta Sporturilor.
Glință a dezvăluit că va concurs și la 200 de metri spate, deși nu este proba sa de semnătură, el fiind mult mai bun pe distanțe mai scurte, cum e proba de 100 de metri.
"Nu e proba mea forte. Însă voi lua totul de la zero. Urmăresc și acolo un progres, urmăresc să îmbunătățesc timpii. Pentru a face o cursă perfectă, voi încerca să fiu tehnic la cote înalte. Cursa de 200 de metri e o cursă cu un efort dublu, necesită mai multă pregătire specifică, cea de 100 e mai mult de viteză și capacitate de efort la un efort susținut.
La 200 nu poți pleca tare, trebuie gândită tactic, trebuie să ai mai multă rezistență. Unii sportivi sunt genetic structurat pentru această probă, pe mine mă avantajează mai mult proba de 100 metri spate", a spus Glință, pentru Gazeta Sporturilor.
Dezvantajul lui Robert e că există o concurență mai acerbă la 100 spate, însă acest lucru se poate transforma într-un atu: fiind diferențe atât de mici, se poate întâmpla orice. Românul a demonstrat în repetate rânduri că are un psihic de fier și nu se lasă compleșit de emoții, astfel presiunea finalei olimpice ar putea fi gestionată în favoarea sa și astfel avem toate premisele să visăm la o medalie din partea sa.
Semifinala în care a concurat Robert Glință
picture

Robert Glință, calificare incredibilă în finala de 100 metri spate

David Popovici, noua sezanție a înotului mondial

David Popovici a confirmat că este o stea în devenire a natației și una dintre speranțele României la Jocurile Olimpice. Înotătorul în vârstă de doar 16 ani și-a câștigat astăzi seria de calificare în proba de 200 de metri liber, obținând calificarea în semifinale, cu al patrulea timp. Românul a terminat cursa într-un minut, 45 de secunde și 32 de sutimi.
Performanța lui David Popovici este notabilă în condițiile în care la Rio, în 2016, medalia de bronz a fost acordată pentru timpul de un minut, 45 de secunde și 23 de sutimi. În plus, față de Europenele din luna mai, înotătorul a reușit să își scadă timpul cu 3 secunde, având un progres incredibil.
Principalii favoriți în finalele în care evoluează David Popovici și Robert Glință
200 metri liber:
  • Scott Duncan (Marea Britanie) - 1:44:60
  • Kieran Smith (USA) - 1:45:07
  • Martin Malyutin (Rusia) - 1:45:45
  • Timpul lui Popovici: 1:45:68
100 metri spate:
  • Ryan Murphy (USA) - 52:24
  • Kliment Kolesnikov (ROC) - 52:29
  • Mitch Larkin (Australia) - 52:76
  • Timpul lui Glință - 53:20.
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo