David Popovici și Robert Glință sunt de-a dreptul pe val la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru înotul românesc, simpla prezență a lor în finală e deja o performanță uluitoare, dar cei doi mari campioni au destule avantaje pentru a își depăși condiția și pentru a ataca medaliile puse în joc.
Popovici a impresionat duminică și luni dimineață în calificările de la Tokyo. La 16 ani, David e deja un adevărat fenomen și poate evolua fără presiune, având tot viitorul înainte.Popovici va evolua marți dimineață în finală, în direct la Eurosport 1, de la ora 4:43.

David Popovici este în finala de la 200 metri liber, după o nouă cursă de vis

Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01
De partea cealaltă, Robert Glință a mers în finală cu ultimul timp, calificându-se cu 53:20 secunde, cu o sutime mai repede decât alți doi adversari.Ultimul act de la 100 metri spate va fi în direct pe Eurosport 1, marți dimineață, de la ora 4:59.

Robert Glință, calificare incredibilă în finala de 100 metri spate

David Popovici și Robert Glință au primit un mesaj de susținere la Tokyo de la Marian Drăgulescu

"Avem mulţi sportivi la Jocurile Olimpice care au obiective mari. Mă bucur pentru ei. La înot avem o generaţie extraordinară şi Robert Glinţă şi David Popovici sunt amândoi în finale şi sper să producă o surpriză plăcută. Sunt pe val, să dea Domnul, cu puţină şansă, să le cânte imnul", a mai spus Drăgulescu.
Atât Popovici, cât și Glință au nevoie de o zi de excepție pentru o medalie, dar sunt suficient de valoroși încât să păstreze șanse, măcar pentru un bronz olimpic. Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50