David Popovici a început un nou capitol din carieră, la scurt timp după ce a împlinit 17 ani. El a semnat cu Dinamo București și este pregătit să-și continue ascensiunea la cel mai înalt nivel în înotul mondial.
În acest an, printre altele, a obținut două calificări în finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. David a ocupat locul 4 la 200 de metri liber și locul 7 la 100 de metri liber.
Natație
David Popovici nu are un obiectiv înainte de Mondialele în bazin scurt!"Recordurile vin ca un bonus"
01/12/2022 LA 16:31
Înainte de a concura pentru Dinamo în primele competiții, David Popovici a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Alături de sportiv a fist transferat și antrenorul lui, Adrian Rădulescu. Evenimentul a avut loc la Sala de trofee a CS Dinamo și a fost deschisă de președintele clubului, Ionuț Adrian Popa: "David, doresc să-ți transmit oficial mulțumiri pentru faptul că ai ales să faci parte din familia sportului dinamovist. Sunt mândru că sunt contemporan cu acest eveniment".

Primele imagini cu David Popovici în echipamentul lui Dinamo!

David Popovici s-a arătat încântat de faptul că a ajuns la Dinamo. "Am aflat că în această sală se află doar portretele medaliaților olimpici ai clubului Dinamo. Sper ca într-o zi să fiu și eu aici. De fapt, sunt convins de acest lucru. Este frumos să vezi atâtea figuri marcante ale sportului, iar acest lucru mă motivează".
https://i.eurosport.com/2021/10/05/3232062.jpg
Cum de a ajuns la Dinamo? "Transferul la Dinamo a venit firesc. A fost o decizie pe care am luat-o alături de antrenorul meu și de părinții mei. Am considerat că este cea mai bună decizie pentru cariera mea în acest moment.
Mă bucur că sunt coleg la Dinamo cu Robert Glință și poate că în viitor vom face o ștafetă împreună. Robert este un om foarte inteligent și un sportiv pe măsură.
Am avut oferte de a pleca în SUA, dar am decis să rămân în România alături de echipa mea în care am foarte mare încredere. Consider că eu, ca performer în acest sport individual, pot să cresc în acest fel", a declarat sportivul, citat de site-ul oficial al clubului.
Ambițiile lui David Popovici sunt mari. "În viitor îmi doresc să am cel mai mare impact posibil asupra sportului românesc. Pentru asta muncesc alături de echipa mea. Îmi doresc să fac cât mai mult, vrem să excelăm cât de mult se poate.
După Tokyo am avut trei săptămâni de vacanță. M-am odihnit, m-am relaxat și am revenit ușor-ușor, cu mare încredere în planul echipei mele, pe care eu îl urmez", a mai spus David Popovici.

Adrian Rădulescu: "Mă bucur că putem continua proiectul nostru de performanță în cadrul Clubului Sportiv Dinamo

https://i.eurosport.com/2021/10/05/3232060.jpg
Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului, a precizat: "Mă bucur că putem continua proiectul nostru de performanță în cadrul Clubului Sportiv Dinamo și sperăm ca în următorii ani să reușim ceea ce ne-am propus. David să aibă un portret în această galerie a marilor campioni și să aducă bucurie românilor, așa cum a făcut la Tokyo".
Prima competiție majoră pentru David Popovici va fi Campinatul European în bazin scurt din luna noiembrie, de la Kazan. Cu o săptămână mai devreme, tot la Kazan, va avea loc și o Cupă Mondială.
Natație
David Popovici, pus în gardă de unul dintre cei mai mari rivali: "Mai am două obiective majore"
01/12/2022 LA 11:43
Natație
David Popovici se pregătește de Mondialul în bazin scurt, la Melbourne: "O călătorie în care învăț!"
29/11/2022 LA 13:30