Hanyu Yuzuru (27 de ani) nu exclude revenirea la Jocurile Olimpice, peste 4 ani la Milano / Cortina d'Ampezzo. Niponul este dublu campion olimpic, dar la Beijing a terminat concursul cu o dezamăgire, în afara podiumului de premiere, fiind chinuit de o accidentare la gleznă.
El a a lăsat însă ușa deschisă pentru o potențială a patra apariție la întrecerile olimpice, în cadrul unei conferințe de presă care a fost transmisă în direct în Japonia.

Anunțul lui Yuzuru Hanyu: "Există o parte din mine care vrea să patineze din nou aici"

Beijing 2022
Spectacol total la Gala Laureaților de la patinaj artistic
20/02/2022 LA 06:42
"Dacă mă întrebați dacă acestea au fost ultimele mele jocuri, nu știu. Olimpiadiile sunt un loc special, unic. Este o competiție, o provocare, pe care vrei să o asumi chiar dacă ești accidentat.
Nu există un alt loc mai bun ca acesta pentru un patinator artistic. Există o parte din mine care vrea să patineze din nou aici.", a declarat Hanyu Yuzuru, citat de olympics.com.
Sportivul din Japonia a terminat pe locul 4 după programul liber în proba de simplu. El nu a luat startul în concursul pe echipe.

Tentativa de cvadruplu axel a lui Yuzuru Hanyu. Evoluția japonezului în programul liber

Cu această ocazie, Hanyu a oferit detalii și despre accidentarea lui la glezna dreaptă. El a spus că s-a luxat din nou la antrenament, cu o zi înainte de programul liber, în timp ce a aterizat după un cvadruplu Axel, pe care a încercat să-l prezinte în premieră.
"Entorsa a fost mai gravă decât am crezut inițial. M-aș fi retras cu siguranță din orice altă competiție.
Doctorul mi-a spus că trebuie să odihnesc glezna timp de 10 zile. M-a durut atât de tare în timpul antrenamentului de dimineațădin ziua competiției, încât chiar m-am gândit să mă retrag.Mi s-a făcut o injecție de calmare a durerii cu aproximativ 10 minute înainte de încălzire și am decis să concurez", a susținut dublul campion olimpic.
Beijing 2022
Antrenoarea Kamilei Valieva, răspuns ironic pentru Thomas Bach, după discursul vehement al acestuia
20/02/2022 LA 04:46
Beijing 2022
Figure Skating Pair Skating - Free Skating - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 16:16