De MARIAN URSESCU
Kamila Valieva a primit dreptul de a concura în proba individuală de patinaj artistic, chiar dacă a fost depistată pozitiv la trimetazidină, un medicament pentru inimă. Proba a fost prelevată în ziua de Crăciun a anului trecut, la Campionatele Naționale ale Rusiei.
Valieva a obținut la programul liber de la patina 82,16 puncte și și-a depășit toate adversarele. Asta în ciuda faptului că a greșit prima săritură și a fost depunctată, neprimind bonificațiile. Campioana mondială Anna Shcherbakova a primit 80,20 puncte și este pe locul 2, iar japoneza Kaori Sakamoto s-a clasat pe locul trei cu 79,87 puncte.
Beijing 2022
Spectacol total la Gala Laureaților de la patinaj artistic
20/02/2022 LA 06:42
După greșeala ei evidentă, nemulțumită de prestația sa, Valieva a părăsit patinoarul cu ochii în lacrimi. Ea a continuat să plângă și după ce și-a primit notele și a văzut că este pe primul loc.
https://i.eurosport.com/2022/02/15/3318194.jpg
„Nu am fost nervoasă astăzi”, a spus Shcherbakova. "Sunt atât de fericită! Am controlat fiecare mișcare, fiecare săritură, fiecare rotire. Eram foarte concentrată. Sunt fericită că nu am făcut nicio greșeală... Toți nervii mi-au dispărut deja de la antrenamente. Azi am a fost cu adevărat calmă”, a declarant după evoluția sa Anna Shcherbakova, campioana mondială de la Stockholm 2021.
Sakamoto, care a patinat ultima, a debutat la PyeongChang 2018 și a câștigat al doilea titlu național japonez în decembrie. Ea a stabilit cel mai bun scor din carieră cu 79,84 puncte, căutând să-și îmbunătățească locul șase din 2018.
„Eram atât de nervoasă încât eram pe cale să plâng înainte de spectacol”, a recunoscut Sakamoto. „Mă bucur că am reușit să-mi mențin concentrarea până la final. Acesta este cel mai bun lucru pe care îl pot face să pot să execut programul pe care-l am”, a declarant nipona.
Valieva nu își va primi medalia în urma unei festivități dacă va termina joi, în top trei, conform deciziei CIO.

Kamila Valieva: "Este unul dintre momentele, din fazele, prin care trebuie să trec!"

Patinatoarea considerată un adevărat fenomen la vârsta ei, nu a dat declarații ieri după concurs, dar a vorbit înainte. La Canalul 1, pe postul de stat rus: „Zilele acestea au fost foarte grele pentru mine. Sunt fericită, dar sunt obosită emotional”.
Ea a spus că și-a urmărit întreaga audiere olimpică prin link video, care a durat șapte ore, și care s-a încheiat luni, la ora 3 dimineața.
„A fost foarte greu, dar se pare că este unul dintre momentele, din fazele, prin care trebuie să trec”, a spus Valieva, adăugând că întregul proces a învățat-o că viața de adult „poate fi într-o oarecare măsură nedreaptă”.
O investigație condusă de Agenția Rusă Anti-Doping este în desfășurare, urmând să se stabilească dacă Valieva poate primi aurul câștigat la proba pe echipe în urmă cu mai bine de o săptămână și orice alte premii pe care le va obține.
Beijing 2022
Antrenoarea Kamilei Valieva, răspuns ironic pentru Thomas Bach, după discursul vehement al acestuia
20/02/2022 LA 04:46
Beijing 2022
Figure Skating Pair Skating - Free Skating - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 16:16