Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nathan Chen a făcut senzație pe gheață în prima zi la patinaj artistic, în care a căzut și un record mondial

Andrei Nicolae

Actualizat 04/02/2022 la 10:08 GMT+2

Întrecerile la patinaj artistic au debutat furtunos la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022. Americanul Nathan Chen a realizat un "personal best", iar chinezii Sui Wenjing și Han Cong au stabilit un nou record mondial la perechi, în programele scurte ale probei pe echipe. SUA este în fruntea ierarhiei după prima zi.

Nathan Chen of Team United States skates in the Men's Single Skating Short Program Team Event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at Capital Indoor Stadium on February 04, 2022 in Beijing, China.

Credit imagine: Getty Images

Nathan Chen (22 ani), unul dintre marii favoriți la câștigarea titlului olimpic la simplu, a avut o primă evoluție solidă în concursul pe echipe – programul scurt. Triplul campion mondial a obținut cel mai bun total la simplu masculin – 111,71. El a stabilit un "personal best" în programul scurt și a adus 10 puncte pentru SUA.
picture

Nathan Chen, punctaj maxim pentru SUA în programul scurt pe echipe la patinaj artistic

De remarcat faptul că scorul lui Chen a fost la doar 0,11 față de recordul mondial, 111,82, stabilit de Hanyu Yuzuru la Four Continents în 2020. Uno Shoma (Japonia) - 105,46 și rusul Mark Kondratiuk (95,81) au venit pe locurile următoare.

Nathan Chen a adus primul succes al zilei Statelor Unite. Al doilea a venit la dansul pe gheață

"Sunt mulțumit de felul în care a mers astăzi", a spus Chen reporterilor, citat de olympics.com, care a continuat: "În general, obiectivul meu este doar să mă bucur de această experiență cât de mult pot. Mă simt deja atât de onorat că pot fi aici la o a doua ediție a Jocurilor Olimpice. Vreau să am o experiență la care să pot privi înapoi și să mă bucur cu adevărat."
Americanii au fost pe primul loc și la dansul pe gheață, după ce Madison Hubbell și Zachary Donohue au realizat la rândul lor cel mai bun total (86,56). Acest rezultat a fost o surpriză, deoarece reprezentanții SUA au terminat în fața campionilor mondiali în curs, Victoria Sinitsina și Nikita Katsalapov (85,05). Scorul americanilor a fost și un record personal.
Madison Hubbell and Zachary Donohue of Team United States compete in the Ice Dance Rhythm Dance during the Beijing 2022
Chinezii Sui Wenjing și Han Cong, de două ori campioni mondiali, au stabilit un nou record mondial (82,23) în programul scurt de perechi, depășindu-i pe actualii campioni mondiali Anastasia Mishina și Aleksandr Galliamov (82,64).
Wenjing Sui Cong Han
După prima zi, SUA sunt în frunte cu 28 de puncte, pe locurile următoare fiind Comitetul Olimpic al Rusiei – 26, China - 21. Japonia - 20 și Italia - 18.
Evenimentul cu 10 echipe la start va continua duminică (6 februarie) cu programul scurt la feminin și programul liber la masculin. Doar primele cinci echipe vor concura la programul liber. Deși este pe locul 2 după prima zi, Comitetul Olimpic al Rusiei este favorit să obțină medalia de aur în proba pe echipe.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo