Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O nouă controversă uriașă la Beijing! Un campion olimpic a primit zeci de amenințări cu moartea

Nicu Savin

Publicat 10/02/2022 la 18:13 GMT+2

Jocurile Olimpice de la Beijing nu sunt ferite de evenimente mai puțin dorite. După ce o patinatoare chineză care reprezintă China a fost făcută praf pe site-urile de socializare din țara asiatică, iar totul a fost cenzurat la scurt timp, internauții l-au luat la țintă pe americanul Nathan Chen, care a devenit campion olimpic la patinaj artistic.

Nathan Chen bei den Olympischen Spielen 2022

Credit imagine: Getty Images

Americanul Nathan Chen, noul campion olimpic la patinaj artistic, a fost ţinta unui val de mesaje de ură şi de ameninţări cu moartea joi pe reţelele de socializare, transmite AFP.
Folosind numele chinezesc al campionului ai cărui părinţi au emigrat în Statele Unite, cu hashtag-ul "sportivul american Chen Wei (câştigă) medalia de aur", care a fost vizionat de peste 90 de milioane de ori, mai mulţi internauţi chinezi l-au atacat pe american, aşa cum o fac în mod regulat în cazul unor mărci sau personalităţi percepute ca "anti-chineze".
Patinatorul a susţinut criticile exprimate de coechipierul său Evan Bates în legătură cu respectarea drepturilor omului în China.
Întrebat joi, într-o conferinţă de presă, despre acest val de ură, Chen a răspuns: "M-am izolat cu adevărat de reţelele de socializare ca să mă concentrez asupra competiţiei şi să încerc să dau tot ce am mai bun".
Nathan Chen (22 ani) a cucerit titlul de campion olimpic la Beijing după ce a stabilit un nou record mondial în programul scurt (113,97 puncte), în care a evoluat pe melodia "La Boheme" a regretatului Charles Aznavour. El a dominat şi programul liber, în care a concurat pe ritmurile cântecului "Rocket Man" al solistului britanic Elton John, care i-a adus 218,63 puncte.
Sursa: Agerpres

Nathan Chen, noul rege al patinajului artistic

Nathan Chen a reușit în această dimineață un program liber excepțional, prezentând toată gama de cvadruple, și este noul campion olimpic la patinaj artistic. Americanul a obținut 218,63 de puncte pentru programul liber, iar cu un total de 332,60 de puncte a stabilit un nou record olimpic la Beijing.
picture

Magie pe gheață cu Nathan Chen! Evoluția cu care a devenit regele patinajului artistic la JO 2022

În 2018, la ediția Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, Chen a obținut medalia de bronz în proba pe echipe, dar nu a prins podiumul la individual, clasându-se pe locul 5. În ciuda acestui detaliu, sportivul în vârstă de 22 de ani a început să scrie istorie încă de-atunci, devenind primul patinator care a reușit 6 sărituri cvadruple într-un exercițiu. De asemenea, acum 4 ani, a obținut cel mai mare scor din istoria competițiilor olimpice pentru programul liber.
Pasiunea sa pentru patinaj artistic a început în copilărie, chiar la o ediție a Jocurilor Olimpice. Nathan Chen nu împlinise încă 3 ani atunci când a avut loc competiția din orașul său natal, Salt Lake City, la care a avut șansa de a-i vedea pe patinatorii de top ai momentului reușind evoluții incredibile sub ochii lui.
În plus, a putut aluneca pe gheața patinoarului olimpic, iar aceste amănunte i-au dat motivația de a se antrena foarte intens, în speranța că într-o zi va ajunge el însuși să concureze la Jocurile Olimpice. De altfel, atunci când avea 10 ani, a fost în tribune la un concurs național și a prezis în cadrul unui interviu că va participa PyeongChang 2018.
Atunci când era copil, Nathan Chen se inspira din evoluțiile patinatorilor cu origini în Asia, dezvăluind că printre idolii săi se numără Michelle Kwan and Kristi Yamaguchi. Ulterior, sportivul a devenit primul patinator american care a câștigat 6 titluri naționale consecutive după Kwan.
Noul campion olimpic de la Beijing are studii de balet, o deprindere care îl ajută foarte mult în patinajul artistic deoarece mișcările sunt oarecum similare, iar în prezent este student la Universitatea Yale, la statistică și știința datelor. Și-a întrerupt cursurile în ultimii 2 ani pentru a se putea pregăti pentru Jocurile Olimpice, dar se va întoarce la facultate după încheierea competiției din China.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo