Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Riku Miura şi Ryuichi Kihara, aur mondial în proba de perechi, în fața propriilor fani, la Saitama

Nicu Savin

Actualizat 23/03/2023 la 13:17 GMT+2

Campionatele Mondiale de la Saitama au marcat o premieră în patinajul artistic. Pentru prima dată în istorie, aurul mondial în proba de perechi a fost câștigat de Japonia. Riku Miura şi Ryuichi Kihara au câștigat ieri programul scurt și azi au făcut suficient pentru a urca pe prima treaptă a podiumului, în fața propriilor fani. Argintul le-a revenit americanilor Knierim şi Frazier.

Riku Miura şi Ryuichi Kihara au fost cei mai buni după programul scurt, la Mondiale

Riku Miura şi Ryuichi Kihara au devenit joi primii japonezi campioni mondiali la patinaj artistic în proba de perechi, după ce au cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de la Saitama (Japonia), transmite AFP.
Pe primul loc după programul scurt, Miura, 21 ani, şi Kihara, 30 ani, susţinuţi de publicul propriu, au totalizat 222,16 puncte după programul liber, devansându-i pe campionii mondiali en titre, americanii Alexa Knierim şi Brandon Frazier (217,48 puncte). Podiumul a fost completat de Sara Conti şi Niccolo Macii (208,08), care au adus astfel prima medalie mondială din istorie pentru Italia în această probă.
picture

Sara Conti e Niccolo Macii, bronz în proba de perechi la Mondialele de la Saitama

Perechea americană s-a impus în programul liber cu 142,84 puncte, urmată de perechea niponă (141,44), depunctată uşor din cauza unei uşoare căzături a lui Riku Miura.
Miura şi Kihara concurează împreună din 2019, iar în decembrie au cucerit Grand Prix-ul de la Torino şi apoi Campionatul celor Patru Continente din februarie. Ei sunt medaliaţi cu bronz la JO 2022 de la Beijing, în concursul pe echipe mixte.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo