De MARIAN URSESCU
Compatriotul său, Thomas Krol, tocmai corectase recordul olimpic. Kjeld Nuis știa că trebuie să intre și să patineze așa cum nu o mai făcuse niciodată.
”La fiecare competiție, în ultimii trei ani, toți mă prezentau: campionul olimpic, campionul olimpic. Este greu de auzit asta iar și iar. Drumul spre Jocurile Olimpice de la Beijing a fost complet diferit față de PyongChang. Atunci, cu un an înainte de Coreea, câștigasem titlul mondial și la Jocuri era oarecum firesc să repet acel rezultat. Acum, nu mai avusesem rezultate la fel de bune. Și de aceea era foarte greu să-mi imaginez că voi reuși”, a declarat după cursă Kjeld Nuis pe pagina oficială a Comitetului Internațional Olimpic.
Beijing 2022
Speed Skating Women's Mass Start - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 12:10
EXCLUSIV. "AM TRĂIT CELE MAI FRUMOASE MOMENTE DIN CARIERĂ! "
A fost al treilea aur olimpic și nu mai poate urma și al patrulea, la 1.000 de metri. Și acolo avea de apărat titlul olimpic din 2018, dar nu participă pentru că nu s-a calificat. ”Cred că am intrat într-o nouă fază de a fi sportiv. Mi-a luat mult timp să învăț cum e să câștig și când începi să câștigi să știi să pierzi și să pierzi din nou. Este mult mai dificil să câștigi din nou, decât să pierzi. Dar întotdeauna mi-am păstrat încrederea că o pot face din nou”, a mai spus Nuis.

Medalia de la fiul său

Înainte de cursă, Nuis a mărturisit că a vorbit acasă, cu soția și cu fiul său. ”El tocmai primise o medalie mică, a vrut să mi-o arate și să mi-o dea. Mi-a zis ceva de genul: <Hei, tată, tu nu ai o medalie? Uite țio- dau eu!>. A fost foarte dulce”, a povestit patinatorul olandez.
LIVE BLOG JO 2022 | DUBLĂ PENTRU GERMANIA LA SANIE, OLANDA LA PATINAJ VITEZĂ, SUEDIA LA SCHI FOND
Olanda a câștigat 7 medalii olimpice la Beijing, dintre care trei de aur. Inutil să mai amintim că toate au fost aduse de patinajul viteză, sportul național în ”țara lalelelor”.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Speed Skating Men's Mass Start - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 12:07
Beijing 2022
Irene Schouten a cucerit al 3-lea aur la Beijing, după un finish incredibil în proba de mass-start
19/02/2022 LA 09:17